Ninneke’s Corner Culinair | Penne all’arrabiata met spek

 

Column Penne regatti en bloemstuk  A (4)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Mag het even pittig zijn?Met een Italiaans temperament

Penne all’arrabiata met spek

Column Penne regatti en bloemstuk  A (4)

Lekker pittige smaakbom

We gaan er wat pit in brengen vandaag. Met dit heerlijke pasta gerecht vol smaak.Waan jezelf op een zonovergoten terras ergens in het bellissimo Italië.Dit is zo een gerecht dat herhaaldelijk hier ten huize a la mama Ninneke op tafel word voorgeschoteld.Ik ontdekte het enkele jaren geleden op vakantie. Eens thuis begon ik te experimenteren.Het leidde uit tot dit recept.Eerlijk gezegd vind ik het zelfs nog lekkerder als die van het restaurant.

Column Penne regatti en bloemstuk  A (3)

Wat heb je nodig

boter

3 uien

1200 gram gerookt spek

8 blikken tomatenstukjes ( van 400 gram )

6 teentjes knoflook

scheut droge witte wijn

4 suiker klontjes

5 verse rode chili pepers

4 koffielepels cayennepeper

2 eetlepels sambal

verse basilicum

blikje tomaten concentraat

1250 gr penne

Eventueel Parmezaanse kaas

Column Penne regatti en bloemstuk  A (2)

Viva Italia

Bereiding: Pel de uien en snipper fijn. Spoel de pepers,snij overlangs open.Verwijder de zaadjes ,snij in smalle boogjes.Laat in een grote pot wat boter smelten,stoof hierin de ui aan. Als de ui wat gestoofd is doe je er de chili peper bij.Laat weer even stoven,pers er de knoflook over.Laat kort weer even mee aanstoven.Zet even af en opzij.Laat in een pan wat boter smelten en bak het spek in dunne reepjes of blokjes krokant.Doe dit in delen zodat het goed kan bakken.Laat het spek even uitlekken op wat keukenpapier.Doe het spek dan bij de uien in de pot en zet het terug op het vuur.Doe er de tomatenstukjes bij.Een flinke scheut witte wijn.Kruid met de cayennepeper.Doe er de klontjes suiker bij en de sambal.Roer er de tomaten concentraat bij ( als je een dikkere saus verkiest).Laat het geheel even een twintig tal minuten pruttelen op een zacht vuur.Kook de penne al dente. Serveer de penne met de saus en strooi er verse basilicum blaadjes over. Ook lekker met verse parmezaan kaas over geraspt.

Groet, Jeannine alias Ninneke.

Ninneke’s Corner is ook te vinden op Facebook.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie