Kei Gemakkelijk | guirlande van drijfhout

guirlandeJe geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!

Vandaag in Kei Gemakkelijk een guirlande van drijfhout…driftwoodSupersimpel en een heel gezellig effect. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dit is ook heel leuk om met de kinderen te maken. Het boren is een klusje voor een volwassene; daarna kan er een guirlande geregen worden.

Drijfhoutjes vind je op het strand maar kun je ook in een zak kopen in het tuincentrum, bij hobbyzaken of in diverse woonwinkels*

Verder heb je stoer touw nodig waar je je drijfhoutjes aan rijgt. Natuurlijk moet je de houtjes eerst voorzien van een klein gaatje, dat net groot genoeg is voor je touw. Het boren van een gaatje gaat het gemakkelijkst en het veiligst met een kolomboor. Dit is een vaste boor in een standaard. Omdat drijfhout grillig is van vorm kan het nogal snel uit je vingers glippen tijdens het boren. Bij een kolomboor heb je meer stevigheid. Laat je boor langzaam zakken en geef niet te veel druk; je houtjes zullen sneller breken wanneer je te veel kracht zet.

Heb je je houtjes voorzien van een gaatje dan kun je gaan rijgen. Dat gaat makkelijker als je het eerste stukje van je touw voorziet van een stukje plakband. Dan wordt het wat steviger om door je houtjes te halen. Natuurlijk kun je ook nog kralen, houten visjes, schelpen of andere leuke deco-materialen toevoegen.

Onderaan maak je eerst een houtje vast aan je touw, daar bovenop komt de rest. Als je guirlande op lengte is maak je bovenaan een ophanglus.

Veel suk6!

redactie Huisjekijken

***Afgelopen week publiceerde Huisjekijken een artikel over de passie van Lenie. Lenie heeft een webshop met artikelen om te bloemschikken. Op dit moment loopt er een leuke kortingsaktie. Klik hier om naar de website van Lenie te gaan voor drijfhout; als je hier klikt kom je in het artikel terecht voor de kortingscode die je nodig hebt.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie