That’s what fans are for| Groeten uit…..

imageInmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Haar eerdere blogs hebben we natuurlijk voor je in een handig rijtje gezet.

Groeten uit…..Barcelona

Ik was eigenlijk van plan het in deze blog over al die prachtige tuinen ( en een pietsie over de mijne) te gaan hebben want de tuinfoto’s en superleuke tuinfilmpjes vliegen over de site. En het is tenslotte voorjaar. Nou volgens de meteorologen dan… En de tuinfoto’s verschijnen afhankelijk van het weer. Wie heeft er nog een weerbericht nodig? Huisje Kijken blijkt overal goed voor. Weten we het weer én meteen wat we kunnen gaan doen vandaag (en wat de rest van ons doet ) hahahaha…Mooi weer? Tuin, terras of balkonfoto’s. Waar we de deurmatten aan het hek hangen, bijna iedereen een overkapping lijkt te hebben, Ibizastyle ( wat een heerlijke kleurtjes ) en stoer & landelijk hoogtij vieren ( ik kan niet kiezen hoor) en de buitenkeukens groter zijn dan de mijne binnen.
En bij slecht weer slaan we massaal weer aan het klussen of decoreren. Ballen draaien we niet van gehakt maar van klei (wie heeft er nog géén ketting?), we maken nog steeds alles kaal óf juist gekleurd, we zetten haardschermen voor het raam, halen zelfs de kerstverlichting weer tevoorschijn en, bij gebrek aan een balkon hangen we de deurmatten aan de muur. Ik denk he, dat zelfs de Action en de Wibra, aan de hand van ons koopgedrag de bui kunnen zien hangen.
Maar zodra de zon ook maar eventjes haar bleke neusje laat zien maken we daar snel een foto van want..tjonge wat verlangen we naar mooi weer! En, als het goed is ten tijde van het plaatsen van deze blog, is het inmiddels fantastisch mooi weer! Volgens de voorspellingen dan.

Mijn tuintje en ik waren, zo goed als, klaar voor een ‘tuinverhaal’. Onkruid was tussen de tegels uit. Mooie plantenbak voor aan de schuur gekocht. Ik had het, na verbeten strijd, gewonnen van de dopluis in de Acer, daar kwam zelfs weer een beetje leven in. Dat zat er al natuurlijk maar nu ook zonder luizencolonie. En voor het overige liep alles eindelijk gezellig uit. Wat dat betreft past mijn tuin zich namelijk geheel aan mij aan. Ook die lijkt hopeloos op jullie achter te lopen. Hád ik nou maar foto’s gemaakt vóór ik de vlucht nam naar Barcelona, maar dat deed ik niet. Nu valt mijn tuin danig in het niet bij alle pracht hier op Facebook, van mij dus geen filmpje met ‘rondje door mijn tuin’ – kan ook niet hij is langwerpig – En ook al geen Ibiza of stoer & landelijk maar 1 of 2 leuke foto’s maken moest lukken. Helaas bleek het bij thuiskomst een triestig geheel. Het bleek dorstig weer geweest te zijn hier in Nederland. In meer dan 1 opzicht.

Mijn bloedjes van kinderen kunnen gelukkig heel goed voor zichzelf zorgen, ahum, en losten dat op door zich gestaag door 4 kratten bier en een niet geringe hoeveelheid Bacardi-cola te worstelen. Ik neem tenminste aan dat er cola bij zat. Uiteraard in gezelschap van loyale vriendenschaar, vlees op de barbecue, hoog opgestookte tuinhaard en – maar dat hoorde ik van de buren – veel muziek. Ze hebben gewoon 3 dagen gebarbecued en de rest gefrituurd. De vriezer is dus leeg, er ligt geen spaander haardhout meer en de schuurdeur staat al dagenlang open want daar stinkt ‘t als een frietkraam waar Rob de Geus niet vrolijk van zou worden. De keuken daarentegen zag er nog prima uit! Dat was dus weer een meevaller.

Nu zijn mijn jongens niet van het contact houden. Ik kreeg dus 2 maal een berichtje. In welk vakje ook alweer het wasmiddel moest. En dat de hond me zó miste dat hij niet wilde eten. Ik maakte me nog zorgen ook! Bedoel..tis al niet zo’n groot hondje he. Maar bij thuiskomst was ie zowat net zo breed als hoog. Ik overdrijf niet. Franse bulletjes hebben lichtelijk aanleg tot corpulentie en de mijne is geen uitzondering. Hij at inderdaad zijn bak niet leeg. En das niet gek, met BBQ vlees en gefrituurde hapjes is voor een hond de keuze niet moeilijk. Gelukkig lust het beessie geen bier. Waar mijn mannen minder goed voor zorgden was de tuin. Tijdens hun feestgedruis gingen mijn planten stilletjes en zieltogend ten onder. Zelfs de planten in de volle grond lieten het er bij hangen. De toch wel wat verzwakte Acer zag er nu zo belabberd uit dat ik dat lijden niet meer kon aanzien en hem maar heb verpoot naar de groencontainer. In een volgend leven wordt hij vast goede compost. En van die ene prachtige volle nét aangeschafte hangingbasket aan de schuur was een zielig hoopje sprieten over.
Ach, goed beschouwd deden de jongens niets verkeerd. Ze deden gewoon niets. En ja, ze hadden heus wel gezien dat die plant ging hangen maar ” het was toch al een hangplant Ma?” Tja, tegen zulke logica….
image
Maar toch, het hád leuk geweest als ze toch even hier wat water bij gegoten hadden. Of bier voor mijn part.

Gek genoeg staat het onkruid weer zowat enkelhoog tussen de tegels. Das toch raar? Ach, Wel landelijk…

Maar goed, mijn tuin is dus even niet om over naar Huisje Kijken te schrijven vandaar een ander onderwerp. Barcelona. Als het éven kan gaan we elk jaar. Samen met manlief en een goede vriend van ons. Jaja, ik ga vaak met twee mannen op stap! Het is zó mijn stad he. Het bruist, dag en nacht en je bruist vanzelf mee. Omdat wij vaker gaan ‘doen’ wij de stad lekker relaxed. Lopend en met de gewone bus. We moeten niets en doen waar we zin in hebben en als we moe zijn vallen we neer op een terrasje. Wij zijn vaak moe. Lang ook. Komt door het eten daar hoor. Dat is gewoon zó verschrikkelijk lekker! En inderdaad de sangria,de Cava en de biertjes lusten we ook haha. Nadeel daarvan is dat daar wel veel tijd in gaat zitten waardoor we vaak iets niet kunnen gaan doen wat nog wel op onze to-do-list stond. Maar elk nadeel hep zijn voordeel om maar een aldaar wonende Nederlander te citeren. Gaan we gewoon volgend jaar weer. Tóch liep ik dit keer anders in Barcelona dan anders. Die mooie oude deuren daar bekeek ik opeens met een andere blik. Want wat zou ie het fantastisch doen aan de schutting, achter het bed, of tegen die kale muur. En bij de Zwarte Madonna in het klooster van Montserrat bekroop me de gedachte wat jullie met haar zouden doen. Zij is namelijk van hout, heeeeeeel oud hout. Ik zag menigeen al naar de Dasty grijpen. Bij een kraam met houten bestek, pollepels onder andere, zag ik de waxinelichtjes er al weer op liggen. Uiteraard na een grondige make-over want het olijvenhout was gegarandeerd te ‘nieuw’. image
En een giga kruik bijvoorbeeld…Stond gewoon op straat! Nou, soort van dan. De mogelijkheden zijn ongekend! Al is hij zó al geweldig. Kon ‘m helaas niet meenemen. De boete voor overbagage was niet misselijk geweest want behalve van gietijzer was ie ook nog zo’n 80 cm of meer in doorsnee, natuurlijk loeizwaar en ik had manlief nooit gek genoeg gekregen het ding te torsen. Afgezien daarvan zat ie stevig vastgeklonken, dus ik denk dat de stad hem graag zelf wilde houden. Onzin hoor, want er stonden er minstens 40. Ze konden er best 1 missen.
En in de hal van ons appartement stond een geweldige bank. Ik wil m! Kon ook al niet in de koffer. En wat dachten jullie van die schelp? Is dat wat? Voor een strandthema? Nu had ik die schelp met een beetje creatief ‘pakken’ (ik bedoel in de koffer!) nog wel mee kunnen krijgen. Maar hij stond in een kerk en zelfs ik heb mijn grenzen hahaha. Maar het zal duidelijk zijn… beroerde Wi-Fi of niet. Ik nam Huisje Kijken en alle leuke dingen die erbij horen gewoon mee naar Barcelona. En daarvoor hoefde ik niet bij te betalen aan de luchtvaartmaatschappij.
Ow ja, even appartementje kijken. Verwacht geen traditioneel Spaans interieur. Maar van buiten oud gelaten en van binnen erg leuk en vooral van alle gemakken voorzien gerenoveerd. Vonden wij. En..met een zálig bad! ;) image
Nou luitjes, ik ga de tuin in. Heb nog wat werk te doen!

Groetjes maar weer en

Cheers!

Carol


Ps. Niets, maar dan ook geen enkel woord, in deze tekst is bekritiserend of neerbuigend bedoeld

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie