Huisjekijken’s Handige Huishoudtip | BBQ-rooster

- Een rubriek vol handige tips en slimmigheidjes . Iedere week een goede of handige HHH tip is nooit verkeerd-

Heb jij zelf een goeie tip? Stuur hem aan de redactie zodat wij jouw tip met onze lezers kunnen delen. Het mailadres is huisjekijkenredactie@outlook.com

foto_bbq

Heerlijk aan de BBQ maar je moet er niet aan denken dat je straks weer met zo’n vies rooster zit… Natuurlijk zijn er speciale sprays in de handel, kun je je rooster een nachtje in een vuilniszak met ammoniak leggen, maar naar zo’n vies ruikend goedje gaat je voorkeur niet uit. We kwamen de volgende biologische oplossing  voor je tegen:

Smeer je rooster in met een doorgesneden ui. Doe dit als je rooster nog goed warm is. Snijd je ui doormidden en prik hem aan een vork. Met de snijkant smeer je over je rooster; de aangekoekte stukjes laten nu goed los van je rooster. Laat het schone rooster nu afkoelen. Je hoeft het nu alleen even met een sopje af te wassen. Smeer het rooster na de afwas in met een beetje olie.

Vul gerust aan met meerdere tips! We kunnen allemaal wel wat BBQ-tips gebruiken …. heerlijk! Wist je dat we voor het uitwisselen van lekkere recepten ook ReceptenKijken hebben?

Suk6!

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie