Ninneke’s Corner Culinair | Lunch time

 

Column-lunch-time-047-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Heb je nog restjes kip over?Verwerk deze tot  een heerlijke lunch…

Lunch time

Column lunch time 047-1

Goed gevuld broodje

Soms is het moeilijk inschatten hoeveel te maken.Maak je ook gewoon teveel.Soms ook doordacht om er nadien nog wat anders mee te bereiden.Dit is één van de verwerkingen dat ik doe met een restje van kip. Het mag gebraden kip zijn of gekookte kip,maakt niet uit.Dit broodje is een zeer lekker als lunch.Stilt een stevige honger wel.Het is zeer goed gevuld belegd broodje aanvullend met sla,champignons,brie,spek en pijnboompitten.Je hoeft natuurlijk ook niet te wachten tot je een kipfilet over hebt.Niets houd je tegen om voor deze lekkernij , speciaal een kipfilets in de pan te bakken.Het is maar om een idee aan te geven,wat je ermee zou kunnen doen.

Column lunch time 047-1

Stevige lunch

Wat heb je nodig

Een bruin klein stokbroodje ( ik vind het lekker op een fitness broodje )

gebraden kipfilets

champigons

enkele plakjes gerookt spek

stuk brie

pijnboompitten

jonge slascheuten

zwarte peper

cayennepeper

beetje boter.

Bereiding:wikkel de kipfilets ( of andere restje van  kip )  in aluminiumfolie en laat deze verwarmen terug in de oven.Of bak een kipfilet speciaal hiervoor in de pan.Stoof  ondertussen de plakjes champignons in een pan met wat boter met zwarte peper  en  cayennepeper .Rooster in een andere  droge pan de pijnboompitten. Bak ook nog even de plakjes spek krokant.Snij het broodje open.Beleg het broodje met de sla. haal de kip uit de oven,snij de filets in plakken. Leg deze verdeel over het broodje.Doe er wat champignons over . Snij de brie in plakken,verdeel over de warme kip en champignons.Strooi er wat pijnboompitten over.Leg er de plakjes spek op.En je kan gaan genieten.De brie gaat ook een beetje smelten door de warmte dat de kip,champignons en het spek afgeeft.Dat is zo heerlijk. Ook lekker met eerst nog een streepje honing over de brie te trekken.Dit is echt een broodje voor als je stevige trek hebt.Maar wel oooooh zo heerlijk.

 

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie