Briezietje | Beetje bij beetje de tuin aankleden…

20150530_171121In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je. Onder de naam Briezietje blogt zij tweewekelijks voor Huisjekijken en zo wist ze met haar blogs al veel van onze lezers te inspireren

Eindelijk is de zomer een beetje begonnen, en krijgen we weer zin om van alles in de tuin of op het terras te doen. Wij moesten nog een nieuw terras en mijn “probeer” moestuin van vorig jaar, wat me erg goed is bevallen, want we hebben daar de hele zomer uit gegeten, moest in een nieuw jasje en op een ander plek. Dus zodra de zon scheen of het was maar een beetje droog zijn we samen aan de gang gegaan…

Na 42M2 gratis steentjes zelf uithalen, vervoeren en sjouwen, toch eer van ons werk..

Allereerst moest het terras opnieuw gelegd worden. Het was van te voren een uit nood geboren mengelmoesje, maar nu mooi geworden met waaltjes die we op zijn kop hebben gelegd ivm dat wij dat mooier vinden. ( de pui moet nog n keer gestukt worden, maar dat is weer een ander project)

 

20150414_14284820150414_142856

Ook moest er een nieuwe trap worden gemetseld om naar beneden te kunnen komen….Edwin had nog nooit gemetseld maar toch geprobeerd en Jeminee wat ligt het er strak bij! Als je maar gewoon probeert en durft dan lukt het!

Blij met HK, Pinterest, Blogloving  e.d , want vele ideeën komen voorbij !

Ik had ooit eens een supergave schutting/afscheiding gezien ( op pinterest of Blog, ik weet het niet meer precies, maar bedankt voor het idee)  , en natuurlijk gingen we die ook maken…. Ik ben er superblij mee! Het lijkt op een grote poort of grote oude houten garagedeuren…..Maar het is allemaal nep, het is een afscheiding om heerlijk rustig achter  te gaan zitten uit de wind.

20150530_171121

Dan de moestuin…… Een groot project, want in het zeeuwse land graaf je niet even met een spade een kuil…Nee, dat is echt geen doen, die harde klei. Dus moest er een groot vierkant van 20M2 komen, afgezet met stootbanden en dan met houten bakken erop om daar de groenten in te verbouwen, graag met grind, dus lieten we 1 kuub boerengrind aanrukken, die Edwin eigenhandig met de kruiwagen naar beneden heeft gereden, en dan heb ik het nog niet over al die kruiwagens ophoogzand. Er moet nog een keer een mooi hekwerk omheen komen,en dan een frans schapenhek, dan is het helemaal compleet. Voor nu kan ik vooruit, Er staan al wat verschillende groenten in en we hebben er al van gegeten…

20150414_142830

 

20150417_173221

20150417_175033

 

20150417_193900

 

20150524_195631

Het tomaten kastje staat ook, alleen had ik het dekzeil er even af gehaal ivm de wind, Ik heb ondertussen al palen in de grond gezet en nu staat hij compleet zodat hij hopelijk niet wegwaait…

20150524_195731 De stokrozen staan nog even te wachten in het kweekkastje tot ze de volle grond in kunnen deze zaadjes had ik vorig jaar in Veere gekocht. Ik ben benieuwd welke kleuren het worden, Ik vind stokrozen erg mooi en passen goed in ons sfeertje.

20150605_195935

Zo heb ik nog een eucalyptus gekocht en ik kan niet wachten tot het een grote struik is, zodat ik van die mooie toeven en of kransen kan maken uit eigen tuin.

Niks is zo lekker dan verse kruiden uit eigen tuin!

Verder mijn kruiden nog wat uitgebreid, want als je van koken houd zoals ik, dan heb je het liefst verse kruiden, en wat is dan makkelijker om het uit je eigen tuintje te halen?

20150530_173002

Ons project waar we nu mee bezig zijn is de houten vloer in de huiskamer en hal naar de keuken.

Dat heeft heel wat voeten in aarde gehad……We wilden heel erg graag een soortgelijkende oude café vloer. Dus aan de slag geweest met Loogbeits ( ja, van Esatto idd) en zwarte waterbeits, schuren, weer beitsen enz…tot aan houtskool toe en krijtverf om een effect te bereiken die we wilden, uiteindelijk was het ook geworden wat we bedoelden…..Maar toen we een aantal planken hadden gedaan, bleek het zeker s ‘avonds toch wel erg donker te worden in de kamer want we hebben ook nog donkere kozijnen. Om niet in het sfeertje van de Adams family te komen hebben we toch bedacht dat dit het niet ging worden. Dus dat werd opnieuw nadenken van wat dan wel….. Ik had nog krijtverf van AS staan en we bedachten eens een plank te doen, met de kleur  French Linnen. Wauw, dat werd mooi! Dus informatie ingewonnen over  hoe en watje dan nodig hebt  voor de vloer. En nu zijn we dus de planken een voor een aan het behandelen, dwz de planken eerst oud maken dmv er in snijden, gaatjes maken, met een hamer op slaan, stukjes eraf snijden aan de kanten en daarna in de verf en matte lak. ( er zijn mensen die misschien denken, wat? die zijn gek geworden…. Ik kan je een ding zeggen: Gaaaaaaffff!!!! Het word nu een vloer  lijkt alsof hij gemaakt is van oude planken.

Hier hebben we al een begin gemaakt….

De volgende keer als alles af is zal ik foto’s laten zien, want we moeten het nog gaan leggen en er moeten nog plinten komen en de muren worden ook aangepakt.  Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal eruit gaat zien als het klaar is!

LIEVE GROET,  BRIGITTE

 

OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie