Ninneke’s Corner | Metamorfose van een slaapkamer

 

1040060_578000725583289_1950890173_o-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns

Ouderwets uitziende slaapkamer zonder uitstraling een flinke boost geven,hoe doe je dat?

Metamorfose van een slaapkamer

823400_625261627523865_363286711_o-1

Slaapkamer met charme

Toen we ons buiten verblijf in de Ardennen kochten in 2009,was ik op slag verliefd;Niet dat de kamers prachtig waren ingericht.Integendeel, niet echt warm gezellig.Ouderwets toch wel te noemen.Weinig karakter mee gegeven.Gewoon functioneel meer niet.Zo stond er ook een diepvries in de logeerkamer en dat zo meer. Maar ik kon door dit alles doorkijken.Als we nog maar kwamen aanrijden was ik al hopeloos verliefd.Zonder nog maar één blik binnen te hebben geworpen.De tuin die sprak al tot de verbeelding.Toen ik door de ramen ging gluren,was ik in gedachte al dingen aan het plaatsen.aan het schilderen geslagen;oh ja die kleur en een zetel daar. In mijn hersenpan ging een hele verhuis aan de gang.Nu moet je weten als we bij dit huisje aankwamen dat we die dag nog geeneens een afspraak hadden.Die hadden we pas twee dagen later.Maar op die bewuste dag dat we daar toch al stonden,hadden we al afspraken van een hele boel huisjes. Maar er zat een ruime tijd pauze tussen huis 6 en 7. Ik zeg tegen mijn man , laten we eens naar dat ene rijden om te gaan zien.Hij ja maar we gaan toch Donderdag,. Ik argumenteer:ja weet ik wel , maar als het al tegenvalt dan kunnen we gewoon annuleren.Hoeven we die rit toch niet te maken. Want de huizenjacht viel tot hier toe echt dik tegen.Ja,dat vond hij wel een goed idee.Dus vandaar dat we daar aanbeland waren. Maar dit was geheel wat anders als die andere panden.De klik was er meteen. En ik zeg altijd op een huis moet je verliefd zijn.Verliefd was ik tot over mijn oren.Dit wilde ik echt niet aan ons voorbij zien komen. Ik zeg ;ik bel gewoon de makelaar dat we willen kopen. Zelfs al hadden we enkel nog maar door één raam kunnen gluren.Die enkel uitzicht bood op de woonkamer en keuken. De badkamer en slaapkamers hadden we geen idee hoe die eruit zagen en hoe groot die waren. Maar mijn hart verpand,mijn besluit stond vast.Dit zou ons huisje worden.We bellen het kantoor op. Er kon niemand zich vrijmaken om tot daar te komen,we moesten dus nog 2 dagen wachten. Ik vraag nog of we geen optie op het huis konden nemen,want we waren wel heel zeker.Nou dat konden we niet want er waren nog veel mensen die interesse hadden.Dik ontgoocheld gingen we dan nog maar naar de verdere afspraken van die dag.Vielen die natuurlijk in het niets in vergelijk met het droomhuisje.Werd er alleen maar strijdlustiger van het ene huisje te bemachtigen. Ik overhaal manlief naar het makelaars kantoor te rijden.Ik zeg nog ; laat maar aan mij over.En dat het geholpen heeft ha ha. Met mijn overredingskracht belde de dame in het kantoor toch haar baas op. Hij kon daar ter plekke aan het huis zijn binnen de 20 minuten.Had ook wel een verhaal verzonnen,dat we al 2 keer een droomhuis hadden voorbij onze neus zien gaan.Dat we dat niet nog eens wilden meemaken.Dat ik daar erg van in de put was.Niet fraai te noemen,weet ik wel ( bloos bloos schaamrood ) .Maar het hielp wel ons huisje te bekomen.Wij terug gebold naar het huis en konden we ook de andere kamers zien. Ooh ja ik zag het potentieel wel.We begonnen zelfs al van alles op te meten, foto’s te nemen.Aan het overleggen welke vloer er zou komen , welke plafonds.Heel de reutemeut waren we aan het opsommen.We richten ons tot de makelaar: haal  maar uit de verkoop,wij gaan over tot de aankoop. Blijkbaar vond hij dat nogal overhaast beslist.Vroeg ons of we niet nog enkele dagen erover willen nadenken.Resoluut nee,dat hoeven we niet.We gaan morgen meteen naar de bank om alles te regelen,kreeg hij nog te horen.Zo geschiede het  alles geregeld.Konden we uiteindelijk beginnen renoveren. Op 3 maanden tijd hebben we daar toch wel heel de binnenkant aangepakt. Vandaag laat ik jullie de metamorfose zien van onze slaapkamer.Beginnend met hoe het was uiteraard.

466665_376493655733998_76460040_o-1

Zo was de slaapkamer dus, beetje dooie boel

465057_376493699067327_1118284028_o-1-2

Saaie slaapkamer

We hebben eerst alles gestript.Vast tapijt ( jakkes ) eruit gekieperd. Plafond verwijderd in plastic planchetten.Het behang van de muren gehaald.De gordijnen toe vertrouwd aan de container ( de vorige eigenaars hadden die laten hangen).Toen zijn we eerst begonnen met glasvezel behang op de muren te doen.Bleek dat de muren met MDF platen waren beslagen.Dat zuigt dus als een spons verf op en trekt in plekken droog.Eens het glasvezel behang er tegen.Kon er eerst een laag primer op gezet worden.Dan zijn de muren geschilderd. De muur achter het hoofdeinde van het bed en de muur tegenoverstaande van het bed in Schaduw .De twee andere muren in amandel.We hebben een houten plafond gestoken. Rondom voorzien van kroonlijsten om netjes af te werken.Op de vloer is een laminaat  gelegd.Toen kon het leukste gedeelte komen,de invulling van de kamer.Een wit smeedijzeren bed met een hemel vitrage boven is het geworden.Het bed is afkomstig van IKEA de muurbevestiging voor de kleine hemel is van bij Heytens .Het moest een romantische kamer worden.Met veel charme ,warmte en karakter.Aan weerszijden prijkt een nachttafeltje in steigerhout..Op het bed de donsdeken steeds gehuld in dekbedovertrekken met romantische uitstraling.Veel kussentjes op het bed maken het extra gezellig en knus.Een uitklapbaar dienblad op bed met wat leuke spulletjes erop,maken het plaatje af.Aan het plafond hangt een mooie kroonluchter met veel glaswerk.Over het bed tegen de muur aan staat een houten kastje met Louvre deuren.Er boven hangt een spiegel met oude spitzen aan en een leuk hoedje. Naast het kastje staat een stoel die ik opgeknapt heb.Die had ik van een zeer lieve vriendin gekregen.Heb die opnieuw geschuurd,geschilderd ,gestoffeerd.Een zachtroze plaid hangt nonchalant over de leuning.Mooie opbergdozen met romantische bloemen print van onder meer pomax,staan her en der in de kamer verspreid.De grootste van de dozen een ovale komt vanonder het bed uit een stukje piepen.Stapeltjes onder de nachttafels,en nog één onder de stoel.Altijd handig om nog kleine spullen in op te bergen.Want groot is het huis niet.Dus alle opberg dozen worden ook echt benut.Heb ook nog een muurschildering aangebracht.Een tekst op een zijmuur:Sweet dreams,sleep tight .Er verandert ook zo nu en dan weer wat aan decoratie.Je kan wel zeggen dat het toch wel heel iets heel anders is geworden dan wat het was.

823400_625261627523865_363286711_o-1

En dit is het resultaat van het renovatie project

10013996_10203627437873320_506173338_o (1)-1

Leuke kast tegen de muur

1655588_10203627436633289_2097398818_o (1)-1

Boven de kast hangt een spiegel , naast de kast een opgemaakte stoel

1397903_625261577523870_15203332_o-1

Romantisch

1040060_578000725583289_1950890173_o-1

Feeling a little bit blue

475692_376494095733954_1125929751_o-1

Met een rooskleurig tintje

White setting

 

Het renoveer project resulteerde toch in een prachtig uitziende warme sfeervolle slaapkamer.Waar romantiek de kamer omzwachteld door de zorgvuldig uitgekozen leuke attributen. Heb je ook nog zo een kamer die aangepakt moet worden.Waar je van denkt dat het een opknap beurt mag krijgen.Hou dan in gedachten dat je van eender welke kamer iets prachtigs kan maken.Waarvan hier het bewijs.De komende weken zal ik jullie telkens een andere ruimte laten zien.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie