Ninneke’s Corner Culinair | Heerlijk fris citroen sorbet

 

column citroen sorbet A (4)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

 

Heerlijk verfrissend welkom op een zomerse dag

Heerlijk fris citroen sorbet

column citroen sorbet A (3)

Heerlijk zelf bereid citroen sorbet

 Op zon overgoten dagen,heb je trek in een heerlijke verfrissing.Zo zelf bereid citroensorbet is dan wel heel welkom.Het smaakt overheerlijk.Bovendien ook nog super makkelijk te bereiden.Ik doe dit dan meestal als ik limoncello maak.Ik verwijs bij deze ook naar eerder gepubliceerde column: Ninnecello limoncello op Ninneke’s wijze.Omdat je voor de limoncello enkel de schil gebruikt van de citroenen. Heb je heel wat citroenen over.Zonde om die dan gewoon weg te kieperen. Je kan deze nog verwerken tot citroensorbet.Voor de limoncello laat ik de citroenen in zijn geheel om dan de schil eraf te halen met dunschiller.Zo kun je nadien de citroenen nog halveren om uit te persen.Maak je  deze sorbet ook nog even gauw.

column citroen sorbet A (4)

Zalig met slechts 4 ingrediënten

Wat heb je nodig

750 ml  vers geperst citroensap

3 dl water

3 dl room

350 gr zeer fijne griessuiker

column citroen sorbet A (2)

Lekker met een blaadje munt erbij

Bereiding , doe de suiker bij het water.Roer goed om tot de suiker gesmolten is.Doe er het citroensap en de room bij.Goed mengen in de ijsmachine laten draaien. Overdoen in goed afsluitbare potten en in de diepvriezer steken.Serveer met een takje verse munt erbij. De volgende keer geef ik jullie een receptje waar bij je het citroensorbet dan weer verwerkt in een heerlijk drankje.

column citroen sorbet A (1)

Heb er al weer zin in

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie