Ninneke’s Corner | omwenteling

 

metamorfoses A (40)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns

Nog meer renovatie werken uitgevoerd,deze keer de badkamer.Benieuwd?

Badkamer omwenteling

metamorfoses A (76)

Blij met onze piepkleine badkamer

Vorige keer hadden we de slaapkamer onder handen genomen.Nu valt de badkamer te beurt.Het is een vrij kleine badkamer waar we over beschikken. Niettemin zijn we toch heel gelukkig met het uiteindelijke resultaat. Toen we het kochten zag het er toch anders uit .Niet echt afschuwelijk.Maar toch niet  onze smaak met de bont gekleurde vlinders.De blinkende tegels zowel tegen de muur als op de grond.Het ultramoderne kastje ook niet mijn ding.Maar toch hebben we eerst zo een tijdje met de badkamer nog gezeten.Hebben wel van meet af aan de vlinders weg gehaald en een andere spiegel opgehangen.Was trouwens het allereerste dat ik deed toen we de sleutel kregen,liep meteen naar de badkamer en trok de vlinders eraf.Wat andere decoratie neergezet.Kleine veranderingen aangebracht.Nadien ook andere vloerbekleding gelegd.Toen we besloten toch de badkamer in de Ardennen ook een hele omwenteling te geven.Zaten we toch met enkele kleine problemen.Het vinden van een kastje van de juiste afmeting. We zaten met een centrale verwarmingselement,dat we onmogelijk konden verplaatsen.Daar moest het kastje voorkomen tegen die muur.Bijkomend probleem.De tegels die er al tegen stonden konden weer niet verwijderd worden,anders moesten we de douche zelf ook nog eens gaan verzetten en de afvoerleidingen.Zag ik niet echt zitten weer al dat breek en kap werk.Heb mijn portie stof happen wel al gehad. Mochten de andere kamers nog niet netjes afgewerkt zijn,hadden we dat wel overwogen.Om gewoon alles uit te breken.Uiteindelijk hebben we besloten over de tegels heen andere te zetten.Hoefde we de douche niet te verzetten. Konden ook een nieuwe zetten,maar deze was nog in prima staat.De zoektocht naar het perfecte kastje liep niet zo vlot , net telkens 2 cm te lang.Ik zag tal van prachtige kastjes de revue passeren.Maar helaas de lintmeter erbij maakte een einde steeds aan mijn droomkastje.Toen hadden  we tijdens vakantie te Spanje een kastje gevonden dat voldeed aan de juiste maten.Echter nog één probleem , hoe gingen we dat in godsnaam ook nog eens in onze zo nokvolle auto krijgen.Misschien het kastje in de auto en dan al met een deel van de andere spullen laden.Was bereid zelfs een deel spullen achter te laten.Het kon eigenlijk niet simpeler als de kans die zich voordeed.Mijn zoon was toen ook daar ter plekke met eigen grote camionette.Die had nog plek zat,had er nog wel 4 kastje bij kunnen instouwen.Die heeft voor ons dus het kastje meegenomen en bij ons in het magazijn gezet.Wij bleven nog wat langer daar ter plaatse.Nu hadden wij in het verleden ook al van Spanje een mooie spoelbak al mee gebracht met het oog op de badkamer ooit te veranderen.Die spoelbak hadden we denk ik al 2 jaar wachtende op een mooie plek.We konden van start gaan,we zijn mooie tegels gaan uitkiezen.We wilden een muur in grote tegels en aan de spoelbak , hele kleine steentjes.We konden van start gaan.Het naar ons inziens doorn in het oog kastje werd uitgebroken.Heb het met veel enthousiasme vaarwel gewuifd.Die zien we nooit meer terug bye bye.Ontdekte manlief ook zo dat hij een stuk uit die muur wat kon wegkappen en we eigenlijk al die kastjes die we eerder zagen,maar te groot waren geacht ook hadden kunnen plaatsen. Grrr en daar zaten toch wel veel mooiere nog bij;Maar enfin,voor wat geweest is geeft men niets.Ik laat jullie weer eerst bekijken hoe het was.

metamorfoses A (69)

Zo was het dus , nogal erg blinkende tegels alom

metamorfoses A (57)

Bonte vlinders die vlogen van de 1 ste seconde al naar buiten , hupakee weg ermee

metamorfoses A (65)

De badkamer maten werden ook direct vervangen

metamorfoses A (18)

Het spuug lelijke kastje ,de spiegel en vloer was al vervangen

De omwenteling is toch een hele verandering geworden.Je ziet zelfs van een hele kleine badkamer kun je nog wat moois maken.Waar je hier onder dan de foto’s kunt bekijken.

metamorfoses A (79)

Hou van die kleine steentjes

metamorfoses A (76)

Netjes afgewerkt, mooie lampen boven de spiegel,kroonlijst rondom

metamorfoses A (44)

Zo zie je hoe mooi het bij elkaar past , de grote tegels en de kleine steentjes

metamorfoses A (23)

De muur van de douche met grote tegels bezet

metamorfoses A (3)

Nog een klein kastje gehangen en wat haken op de deur

 

metamorfoses A (25)

Geslaagde missie

metamorfoses A (76)

Toch heel wat anders als met de vlinders

Weeral een missie geslaagd op naar het volgende renovatie project.Volgende missie de logeerkamer omtoveren tot een gezellige ruimte.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me steeds vinden op facebook: Ninneke’s corner

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie