Huisjekijken’s Handige Huishoudtips! | weg met mieren…

Eén, twee…in de maat! Je ziet ze in een grote kolonne je keuken binnen wandelen. Mieren! Voor je het weet marcheren ze zo over je keukenkastjes je aanrecht op. Wat kun je eraan doen?

Er zijn vele tips in omloop. Van heet water en afwaswater gieten tot koperdraad en koperen muntjes op je vloer strooien. We zetten nog wat tips voor je op een rijtje, wellicht zit er een tip bij die je nog niet gehoord hebt. En vul de lijst gerust aan…

Beat those ants!

01-chalk-rid-ants-slKrijt! Teken een krijtstreep voor je deuren of desnoods om je hele huis. De mieren zullen worden afgestoten door het calciumcarbonaat in de kalk en rechtsomkeer maken. Strooi krijtpoeder om tuinplanten om zo ook mieren en slakken te weren.

Met citroensap. Spuit wat citroensap bij drempels en op vensterbanken. Knijp een citroen uit in kieren en gaten waar mieren uit kunnen komen. Snij daarna schijfjes van de citroen en leg die bij de deuropeningen. Mieren houden niet van de geur.

Met zout en/of peper. Strooi zout en/of peper bij de plekken waar de mieren naar binnen kunnen komen. Ze houden niet van zout of peper aan hun pootjes.

Azijn. Sproei wat azijn voor de kieren, deuropeningen en vensters.

Afwasmiddel. Trek een streep afwasmiddel (puur) voor de deuren.

Bakpoeder. Mieren houden niet van poeder (talkpoeder, bakpoeder e.d.) aan hun pootjes…

Vul de lijst gerust aan! Happy summer…

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie