Ninneke’s Corner Culinair | Scroppino

 

column scroppino A (10)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Waan je in het prachtige Italië met dit hemelse drankje

Scroppino

column scroppino A (12)

Zalig over de tong

Ik had jullie nog een recept beloofd,wat je nog maken kon met het zelf bereid citroen sorbet. Het is een zeer lekker verfrissende drank .Het is van Italië afkomstig.Het is eigenlijk een spoom bedoelt om als tussendoor te door te geven tijdens een maaltijd.Tussen twee gangen door.Of als nagerecht.Maar ik vind het ook een goed begin voor als je een barbecue geeft.Of gewoon om lekker van te genieten in je tuin of op je terras.Je kan dus waarschijnlijk  al raden dat er ook nog prosecco aan te pas komt.Heerlijk genieten is dit toch bijzondere drankje.Je waant je meteen in het zon overgoten Italië.Nippen maar en genieten zeg ik.

column scroppino A (11)

Hmmm

Wat heb je nodig

300 gr  citroen sorbet

150 gr vanille ijs

750 ml prosecco

3 borrel glaasjes vodka

150 ml ongezoete room

column scroppino A (10)

Van één komt twee

Bereiding,doe alle ingrediënten in een blender. Mix alles goed.Schenk uit in champagne glazen.Zet op de rand van het glas eventueel een schijfje citroen en een takje verse munt.Nou dat is toch zo klaar zeker.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie