Ninneke’s Corner | Recht van het veld op tafel

veldbloemen in tuin buiten 003-1-2Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Voor deze column heb ik werkelijk aan veldwerk gedaan

Recht van het veld op tafel

column veld boeket A (32)

Schepje veldbloemen op tafel

Nee we gaan geen aardappelen van het veld rooien.Door even te kuieren door het veld of berm in de natuur,verkrijg je mooie landelijke boeketten.Trek er even op uit met de snoeischaar. In het wild groeien immers mooie bloemen.Stel wat samen in kruiken. Papavers,madeliefjes,strohalmen,korenbloemen vormen een leuke setting samen gesteld.Gekoppeld aan een wandel of fietstocht word zo een schattenjacht naar veldbloemen super genieten..Heb je een ontspannende bezigheid in de natuur.Bovendien hou je er ook aparte boeketten aan over.Kan niet landelijker als dit.Recht van op het veld zo op tafel.Leuk gepresenteerd in allerhande kruiken,flessen,schalen verkrijg je een alleraardigste zomerse sfeer.Een schepje veldbloemen zeg maar.Papavers nog in de knop komen open te staan , als je ze in water zet.zo heb ik onlangs vernomen.Toch het proberen waard zeker.Lukt het niet ,zijn ze ook al aardig zo om te zien in hun groene knop.

column veld boeket A (8)

Gewoon uit het wild samen gesteld

column veld boeket A (1)

Kruik met madeliefjes

column veld boeket A (10)

Papavers nog in de knop

column veld boeket A (38)

Vrolijk zomers

column veld boeket A (34)

Kleurrijk

column veld boeket A (33)

Sfeervol landelijk

column veld boeket A (25)

Mooie compositie

column veld boeket A (17)

de natuur naar binnen door getrokken

column veld boeket A (4)

Landelijk karakter

column veld boeket A (3)

mooi eenvoudig nonchalant samen gebonden

column veld boeket A (40)

Detail

Zet verscheidene kruiken bij elkaar , met nog wat vazen in allerhande andere materialen om een mooi vrolijk contrast te verkrijgen.Bundel ook nog wat bloemen samen met koord leg ze nonchalant in een schaal,of houten bakker schep om een zekere speelsheid te bekomen.Heb je geen kruiken?Wel van het geld dat je uitspaart bloemen te kopen in de winkel,kun je al aardige vondsten kopen bij de kringloop winkel.Zo een boeket veldbloemen staan natuurlijk ook beeldig in de tuin in een vaas.

veldbloemen in tuin buiten 015-1

Ook in een vaas in de tuin mooi

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie