Ninneke’s corner culinair | Aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn

 

Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Ook zo gek op oven gerechten,dan zal deze zeker ook in de smaak vallen

 

Aardappelen uit de oven met knoflook en rozemarijn

column scroppino A (9)

Lekker uit de oven

Ik werk graag met de oven.Ik gebruik die bijna elke dag. Is het niet om iets zoet te bakken dan is het om wel wat anders lekkers te bereiden.Ik ben gek op oven gerechten. Ook deze aardappelen uit de oven is een hoogtreffer. Het is weer eens wat anders als een gewone gekookte aardappel.Als aardappelvariant  is dit gerecht toch wel heel smaakvol.Mede door de knoflook en de rozemarijn,die hun smaak afgeven.Door de olijfolie waar ze in garen die in de aardappels doordringen.Heerlijk is dat. Je maakt er groenten naar keuze bij en kan met vele vlees soorten.Soms dan bak ik er een stuk rundvlees bij. Soms wat lamsboutjes.Wat je prefereert .Smaak is goesting natuurlijk.

Wat heb je nodig

Kleine vastkokende aardappeltjes ( krieltjes)

Olijfolie van goede kwaliteit

Wat knoflook teentjes

verse rozemarijn

eventueel ook nog verse tijm

zwarte peper uit de molen

fleur de sel

column scroppino A (1)

De aardappels worden rauw in de oven gezet

Bereiding , schil de aardappels en spoel ze schoon. Droog ze goed in een handdoek.Doe de aardappels in een ovenschotel.Pel de knoflook.Steek hier en daar een teentje knoflook tussen de aardappels.Doe er zwarte peper uit de molen bij. Besprenkel goed met flink wat olijfolie.Schep goed door elkaar.Leg de verse rozemarijn er tussen of op. Eventueel ook nog verse tijm.Besprenkel nog even met wat olijfolie.Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 ° ongeveer een 45 a 50 minuten. Schep regelmatig eens om in de ovenschotel.En doe indien nodig blijkt nog wat olijfolie eraan toe.Voel met prikker of ze gaar zijn.Laat anders nog even verder garen.Als ze gaar zijn,strooi dan nog wat fleur de sel erover.Dien op met groenten en vlees naar keuze.

asperges en rozen A (4)

Heerlijk met gewokte groene asperges en chateaubriand

asperges en rozen A (3)

Volwaardige maaltijd

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie