Tuintjekijken bij | Yvonne en Heidi

IMG_0895Wie meegaat naar de tuin van Yvonne en Heidi, waant zich meteen in een oase van rust, ruimte en luxe. Zwemmen, wandelen, uitrusten of een vers appeltje plukken…het kan er allemaal. Nieuwsgierig? We gaan Tuintjekijken bij twee gezellige buurvrouwen in Drenthe…wetransfer-0a0d127

Wij zijn Yvonne en Heidi en wonen in een klein dorpje in Drenthe. Met zes huizen ertussen, mogen we ons buurvrouwen noemen. We hebben elkaar  14 jaar geleden tijdens de open tuin van Yvonne ontmoet en sindsdien delen we lief en leed, maar ook onze passie voor tuinieren en bloemschikken.

Beiden hebben we in de Randstad gewoond en zijn ooit met een klein tuintje begonnen. Door de stap te nemen om vrij te gaan wonen in Drenthe zijn we intensief met tuinieren aan de gang gegaan. Voor Yvonne heel wat meer werk, omdat haar tuin 1,7 ha groot is…..

Omdat Yvonne het leven nou eenmaal niet cadeau heeft gekregen, ondersteun ik haar met uiteenlopende klussen en projecten. In het verleden hebben we vele activiteiten, feestjes, high tea’s, open tuinen en fairs in haar tuin georganiseerd! De tuin is daar uitermate geschikt voor.

wetransfer-0a0d121

wetransfer-0a0d12

Het eerste gedeelte achter de boerderij, het pleintje, is een gezellige tuinkamer met verschillende zit- en loungehoekjes en aangekleed met eenjarige zomerbloeiers en gezellige sfeerhoekjes.

wetransfer-0a0d123

wetransfer-0a0d125

De fraaie zwembadtuin ligt daarachter en is aangelegd met vooral blauw/paarse beplanting. Af en toe komt er spontaan iets van roze tussendoor, maar dat kan prima. Het zwembadhuisje is Beach-blauw /wit aangekleed en heeft een heerlijke zithoek in de schaduw. Zodra de eerste zonnestralen doorbreken, gaat het dekzeil van het bad en kun je hier geheel beschut genieten van alles wat deze centrale plek in de tuin te bieden heeft.

wetransfer-0a0d122

Van hieruit heb je tussen de beukbogen een doorkijkje naar “de Appelhof” zoals we dit gedeelte van de tuin noemen. Deze benaming is niet helemaal correct, omdat er tal van verschillende oud- Hollandse fruitrassen staan…… Hier is het in het najaar een genot om te plukken en te rapen! Grote ladders en vele manden staan dan klaar om de oogst binnen te halen. Daar bakken we de meest heerlijke taarten en cakes van! Ook decoreren we veel met de oogst.

wetransfer-0a0d124

Via het oude land hek kom je dan bij de grote bosvijver. Dit is echt een oase van rust!

Achter en naast de bosvijver begint het dennenbos. Hier leven ook vele vogels, egels, hazen en konijnen en regelmatig een ree. Op het veld staan de jonge dennen, waar we al vroeg in het jaar de mooiste uitzoeken voor de kerst. In de kerst periode is het hier een drukte van belang! We zagen er lustig op los om in en om huis verschillende kerstbomen te decoreren. Ook familie en vrienden komen hier hun eigen boom zagen onder het genot van een hapje en van warme glühwein van de vuurkorf!

wetransfer-0a0d126

 groet, Yvonne en Heidi

Je kunt deze dames met de groene vingers volgen op http://achter-de-2linden.blogspot.nl/
998323_475826922497161_111434364_n
We genieten elk seizoen van de— charme van deze volledig eigenhandig aangelegde tuin en bos! Als je vragen hebt kunt je natuurlijk altijd een berichtje sturen. Je kunt ons vinden op facebook leven als god in of achter de linden. Of via
 —dit is een bewerking van een eerdere publicatie uit TuintjeKijken ‘oude stijl’—
Ook meedoen met deze rubriek? Geef je op: huisjekijkenredactie@outlook.com

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Tuintjekijken bij | Yvonne en Heidi

  1. Pinkback: Edwin

  2. Pinkback: dwight

  3. Pinkback: troy

  4. Pinkback: Dana

  5. Pinkback: louis

Geef een reactie