Ninneke’s Corner | Mogelijkheid tot logeren

 

Column mogelijkheid tot logeren 238-1-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Van een kleine slaapkamer gezellige ruimte maken, met mogelijkheid tot logeren…

Mogelijkheid tot logeren

Mogelijkheid tot logeren met dit handige zetelbed

We gaan weer verder met renoveren.Deze keer nemen we een wel heel saai kamertje onder de loep.Het leek ons meer op een  kamer in het klooster van één of andere non.Vermoed zelfs dat het bij de nonnen nog meer gezelligheid uitstraalt,als de kleine slaapkamer die we meekregen bij het huis in de Ardennen.We opteerden voor er een warme knusse kamer van te maken.Met toch de mogelijkheid tot logeren.Mochten we toch gasten ontvangen,konden we die toch te slapen leggen.Aangezien de kamer erg klein is en het iets meer  als de oppervlakte bedraagt van een dubbelbed.Zag ik het niet zitten het al volgestouwd te zetten,zodat je niet meer kon draaien of keren in de kamer.We wilden dat deze kamer meer dan enkel alleen zou dienen voor slaapplaats te bieden aan familie of vrienden.We hebben dan resoluut gekozen voor een zetel bed. Het is een heerlijke plek om in alle rust  een boek te lezen.Warm aangekleed,met details verwijzend in de Ardennen te verblijven.De hertjes,dennenappels komen hier in de kamer mooi tot zijn recht.Een leuk rotan schommel zeteltje staat in de hoek van de kamer.Een kleine commode kast tegen de muur.Wat we helaas wel moeten verzetten naar andere kamer als er slapen blijvers zijn.Maar dat is ook zo gebeurd.Zo hebben we toch nog een knusse zithoek extra.die ook kan dienen als slaapruimte.Deze ruimte diende bij de vorige eigenaars ook nog om een diepvries bij in te zetten.Wat ik nogal een gekke plek vond.Wat het helemaal benadrukte een kamer  in een klooster of in het ziekenhuis te zijn.Voelde kil en doods aan . Dat vroeg voor een flinke aanpak.Geheel gelukt zou ik zeggen.Ik laat jullie eerst een kijkje nemen hoe het was.De kamer van zuster Bernadette.

metamorfoses A (66)

Nou daar word je niet vrolijk van , van zo een saaie kamer

Zoals je wel kan merken, moest eerst alles gestript worden;Plafond eruit dat bestond uit plastic lametten.Vast tapijt wat ik helemaal niet kunnen vond vloog vlug het plafond achterna. Alsook het behang,de gordijnen.Het raamwerk en de binnendeur  werd geschilderd.Houten plafond gestoken.Kroonlijsten rondom.De muren geschilderd Nieuwe vloer gelegd.Tenslotte de aankleding ektorp zetel bed van bij ikea gemonteerd. Nachtkastjes die net nog pasten aan weerszijden van de bank.Vergulde spiegels boven de bank voor een optisch groter lijkende kamer. Ditjes en datjes her en der voor een warme sfeer te bepalen.Wat resulteerde in onderstaande foto’s met het resultaat.

Column mogelijkheid tot logeren 244-1-1-1

Inkijk in de kamer

Column mogelijkheid tot logeren 259-1-1-2

De nachtkastjes passen er nog net mee tussen

Column mogelijkheid tot logeren 269-1-2

Ann de ander kant van de kamer , kast in steigerhout en rotan zetel

Column mogelijkheid tot logeren 259-1

veel gezelliger

Column mogelijkheid tot logeren 254-1

Aan de linkermuur nog een leuk zwart rekje met haakjes en een klok

Column mogelijkheid tot logeren 231-1

Een kijk op de kamer vanaf de zijkant , piepklein maar toch lekker knus

Column mogelijkheid tot logeren 289-1

Bronzen hertenhoofdjes als decoratie ( boekensteunen eigenlijk )

Column mogelijkheid tot logeren 277-1

Op de kast kransen,hout decoratie , dennenappels en wederom een hert

Column mogelijkheid tot logeren 282-1

Mooie donker getinte tafel lampen

Zo blijkt dat je ook van een heeeeeeeeeeel kleine kamer toch iets heel warms , sfeervol,knusse ruimte kan maken vol gezelligheid.Daar zul je me toch gelijk in moeten geven.Het is toch een wereld van verschil.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie