That’s what fans are for | Groen…

imageInmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Reden genoeg om Carol te vragen zich als blogger bij ons team aan te sluiten. Vanaf nu kun je regelmatig genieten van haar heerlijke schrijfstijl. Ken jij onze fangroep op Facebook nog niet? Na Carol’s verhalen twijfel je geen seconde meer en meldt jij je meteen aan…. En dat vinden we hartstikke gezellig!

Haar eerdere blogs hebben we natuurlijk voor je in een handig rijtje gezet. image
Wat was het eigenlijk fijn he? Dat baggerweer in Nederland de afgelopen weken. Voorkomt burn-out verschijnselen hier. Want er zijn to-do lists? Van alle  ideeen die jullie nog willen, herstel, moeten maken. Gewéldig! Er zijn me een partij schelpen vervaardigd zeg!  Kun je een rif mee bouwen. Oh nee, das koraal he? Ik ging trouwens op zoek naar wat voor schelp dit eigenlijk zou moeten zijn maar ik geloof dat jullie allemaal een fossiel kleien. Van eh… een inktvis hahaha. Too much info? Ok, ga ik verder. Iedereen die een interieurketting wilde heeft die nu toch maar mooi in elkaar kunnen draaien. Met kralen of anders want ook hier zijn natuurlijk alweer variaties op. Koekjesvormen, wijn en waterglazen, stukken zeep en de creatievelingen zelf, allemaal onder de klei. Moet het toch even kwijt. Ik liep vóór! Jawel! Ik liep een keertje voor whoehaa…. ik heb namelijk al een jaar of 8 zo’n ketting. Ben geen trendsetter hoor! Ik had gewoon ooit klei over. Maar ik vind het lekker wel leuk. Maar een ketting van medaillonnetjes heb ik nog niet. En die kroonluchter? Oh help… Hoewel ik de eerste zelfgedraaide kroonluchter nog niet gesignaleerd heb op het moment dat ik dit tik laat ook die vast niet lang op zich wachten. En ik ben absoluut verliefd op dat ding.

image

 

Lijkt me nou helemaal geweldig onder de overkapping in de tuin. Alleen heb ik die niet en krijg ik die niet en om ‘m nou in de plataan te hangen… Begrijp me niet verkeerd. Wij hebben een aardig tuintje hoor, achter ons rijtjeshuis. Niet groot, wel hoog. Als ik een blik richting schuur werp stuitert het zo terug in mijn gezicht maar in de hoogte kan ik ver kijken joh!  Oneindig…image

Een jaar of 3 terug ging alles hier op de spreekwoordelijke schop. Onze met oud engelse tegels (neppers hoor) geplaveide tuin lag inmiddels ook oud engels schots, scheef en verzakt. Lees, na een regenbui moest ik de eerste uren zowat met een snorkel naar de schuur. De hop bloeide weliswaar prachtig maar deed elk jaar weer een verwurgende aanslag op alles in de buurt, inclusief ondergetekende. En de kamperfoelie deed dapper met hem mee. Ik had teveel potten en gewoon teveel rommeltjes. Er was een  vijvertje maar helaas ook steeds weer een reiger en hoewel ik mijn tuin nog liefkozend  ‘wat weelderig’ noemde was het natuurlijk een enorme bende. Dat moest anders.

We zouden een strakke en georganiseerde tuin aanleggen. Nu ben ik niet zo strak en zeker niet georganiseerd dus die combi…ach, ik had het kunnen weten. Maargoed, aan de slag.  De planten en potten gaf ik allemaal weg . Tjonge dat waren wat muurvullerprojecten geweest zeg, had ik toen van die rage geweten. Alleen mijn geliefde plataan bleef en de bamboe. O, en een megagrote Chinese pot want ooit gekregen van mijn ouders. Er kwam minder ‘tuin’ en meer terras. Voor lekker weinig onderhoud dus. En we gingen voor grassen. Want die zijn heel stylish tegenwoordig en ze ruisen zo heerlijk rustgevend in de wind. En als ik dan tóch uit de bocht zou vliegen, want zo ben ik, dan zou het wit bloeiend worden. Strak, wit en gelikt dus. Nu was even vergeten op Facebook te verspreiden dat we nu een strakke tuin kregen. Wisten mijn vriendinnen veel. Die kwamen prompt met hortensia’s aandragen…. Witte en blauwe. Voor mijn nieuwe tuin! En ik vond ze leuk! Vlekken in de nek bij willekeurig welke tuinarchitect maar ik zette ze dapper naast en tussen de stylish verantwoorde grassen. Er kwamen strakke tegels met smalle voegen -echt heel mooi- een heerlijke maar bizar grote loungebank onder de plataan en fraaie witte potten. Simpel en makkelijk te onderhouden.

Voor

image

 

en let vooral ook op ‘t leuke hulpje van de stratenmaker ;D

Na

image

Ben ik mooi bescheten…

Ik heb verdorie nog nooit zoveel werk aan de tuin gehad. Tussen deze tegels hoort echt geen snipper onkruid. Er hoort zelfs geen blad op. (moet je een plataan hebben)  Heb nog nooit in mijn leven zo vaak geveegd als nu! Uitgezaaide bosviooltjes -waar komen die vandaan?- en campanula moet ik eigenlijk vermorzelen. Mos? Echt geen smoel! De hop en de kamperfoelie, zo zorgvuldig eruit geschept nemen verwoestend wraak! De hop groeit zelfs op een plek waar ie nooit stond! Misschien toch dat bierbrouwerijtje maar eens beginnen nu? De grassen ruisen inderdaad prachtig in de wind maar of het nou echt zo rustgevend is… En het zaait uit ook, dat gras, tussen de tegels dus. De wit gekochte campanula’s bleken blauw…en de blauwe hortensia’s bloeien inmiddels roze. En de grassen in de bakken achter de loungebank krijgen knalrode punten. De loungebank is in alle opzichten overweldigend. 16 kussens moeten erop ZESTIEN. Ik wordt al moe als ik er naar kijk. En witte potten? Hoe heb ik het kunnen verzinnen! Een week of 3 terug bestormde  ik met aardappelmes ( bij ons  een multi-tool) en heel veel goede moed het onkruid tussen de tegels en na veel schrapen, zuchten, zweten en een boel spierpijn was echt alles weg. En nu is het er gewoon weer. Laatst stond ik in de deuropening naar de regen en wederom groene voegen te staren en besloot het op te geven. In de natuur geldt het recht van de sterkste en dat ben ik duidelijk niet. En iets  wat het voor elkaar krijgt te groeien in voegen van 5 mm op antiworteldoek verdient gewoon mijn respect, toch? Aangezien mijn wederhelft me beter kent dan dat zei ie alleen maar. ‘Tja, tis jouw tuin schat.’  Oh! Nu wel?  Owkeeeeee, als het mijn tuin is? Wáárom mag ik dan geen overkapping? Iedereen heeft een overkapping! Of een kapschuur, of een theehuis, kippenhok dan? Waarop hij de laptop openklapte en besloot me verder wijselijk te negeren. Tot ie me riep. Mijnheer had dé oplossing gevonden. Had ik én een overkapping en geen onkruid meer, de witte potten blijven wit, de kussens van de loungebank blijven lekker droog. Ehennn…. ik ‘kan’ mijn kroonluchter. Mijn liefje wat wil je nog meer.

Betekent wel dat ik die groene voegen echt niet kan verkopen en voorlopig door de knieën moet voor het onkruid. Vatten jullie ‘m? Mijnheer ‘zat’ op Funda en had een werkelijk alleraardigst appartement gevonden. Mét een giga terras en en en…. nou waar we honderd kunnen worden. Áls er perfecte appartementen bestaan zou deze het kunnen zijn. Nu was dit een grapje van hem maar het besluit ons vorige huis te verkopen namen we destijds, zonder het er ooit eerder over gehad te hebben, tijdens de afwas. Dus we gaan misschien tóch effies kijken. Of het door gaat? Geen idee. Of ik wel honderd wil worden weet ik ook niet. Maar het is wél een manier om van groene voegen af te komen natuurlijk.

Mócht dit nou toch wat worden he… Kunnen jullie dan wat kralen voor me draaien? Want dan wil ik écht die kroonluchter hoor! Ieder één kraal?  Want als elk lid van de groepen 1 kraal voor me draait heb ik een kroonluchter zo groot! En ik heb daar geen tijd voor dan… Dat snap je.

Ondertussen is het eindelijk zomer dus…

Voorlopig duik ik lekker op mijn overweldigende loungebank in mijn alwéér wat weelderige tuin lekker onder mijn plataan.image

 

Cheers luitjes,

Carol

Ps. Niets, maar dan ook geen enkel woord in deze tekst, is bekritiserend of neerbuigend bedoeld.

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie