Ninneke’s Corner Culinair | Zomer vraagt om heerlijk ijs

 

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 031-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

De zomer doet ons meer naar een ijsje grijpen,reden temeer om zelf heerlijk ijsroom te maken

Zomer vraagt om heerlijk ijs

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 031-1

Zalig met aardbeien

We zitten volop nog te genieten van de zomer.We eten ook meer ijsroom als anders.Een uitstekende gelegenheid om zelf heerlijk vanille ijsroom te bereiden.Smaakt altijd of het nu op een bloedhete dag is als welkome afkoeling.Of als toetje na het eten.Zalig met wat aardbeien , nu zo ook op hun beste zijn.Lekker dieprood en zoet.Voor de liefhebbers er ook nog wat verse muntblaadjes bij.Zalig toch?Met gemengd vers fruit ook een topper.Heb je al ijsroom bereid , maar vergeten vers fruit te halen?Heb je een bokaal krieken staan,maak dan maar eens een  coupe ijs met warme krieken.ook zo lekker.Giet de krieken in en pot,hou wat van het sap apart.Verwarm de krieken met de rest van het sap.Doe er suiker bij om het te zoeten naar gelieven.Los in het sap dat je opzij hebt gezet,wat vanillepudding poeder op.Als de krieken beginnen te koken,giet dan het sap met vanille pudding poeder erbij en laat inkoken tot het indikt.Lepel de krieken warm over het vanille ijs.Dit is ook één van mijn favorieten.Maar vandaag een coupe aardbeien.

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 054-1

Smaakt altijd

Wat heb je nodig

8 eidooiers

250 gr fijne suiker

1 liter volle melk

1 vanille stokje

Fruit naar keuze

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 043-1

Het water loopt me al in de mond

Bereiding;Snij de vanillestok door,schraap het merg eruit.Breng de melk aan de kook,met het vanillemerg en doe de uit geschraapte  vanillestok erbij. Klop onderwijl in een grote mengkom de eidooiers met de suiker goed dik en schuimig op.Neem de kokende melk van het vuur, verwijder de vanillestok. en giet al roerende bij de eidooiers.Doe het mengsel terug in de kookpot en zet terug op heel zacht vuur. Let er op dat het niet mag koken. Blijf goed roeren tot het begint in te dikken.Trek de pot van het vuur. Laat de pot afkoelen in de spoelbak met koud water gevuld.Eens het mengsel afgekoeld is afdraaien in de ijsmachine. Geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in diepvries potten, haal dan om het half uur er even uit en roer goed om.Herhaal dit een viertal keer.Laat het minstens een paar uur in de vriezer opstijven alvorens te degusteren.Dien het ijs op met fruit naar keuze.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie