DIY met Ceciel van der Pas – Je eigen foto op hout

Ceciel, creatieveling in hart en nieren, jongensmama, levensgenieter op Brabantse wijze, sportieveling op hardloopschoenen, enorme natuur- en dierenliefhebber met een grote passie voor mooie foto’s, quotes en muziek! Laat je graag zien hoe je met leuke Do-It-Yourselfs (DIY) je huisje gezellig kan maken. Ceciel haar blogs zijn mooi, overzichtelijk en zeer uitnodigend om aan te beginnen, veel plezier.

IMG_2071

Dit is echt weer een leuke DIY die je huis op een originele manier zal opvrolijken: je eigen foto op hout! Zoek een prachtig stukje hout uit, schuur het goed op, gebruik de juiste middelen en heb wat geduld, dan is je eigen foto op hout zo gemaakt!

Wat heb je nodig?

  • Stuk hout (een leuke boomstamschijf of sloophout)
  • Een leuke foto, uitgeprint op papier.
  • Mod podge of crea podge
  • Gel medium
  • Kwast
  • Spons of doekje.

Hoe ga je te werk?

1) Knip de foto op maat van het hout. De vorm is variabel, je eigen keus, maak er wat moois van :)!

2) Als je hiermee klaar bent smeer je het met de kwast in met gel medium.

3) Leg hierna de foto op het hout met de kleuren kant op het hout:

IMG_2025

Zorg ervoor dat het papier glad op het hout zit. Druk of wrijf het desnoods goed na. Zo weet je zeker dat de foto overal op het hout zal komen.

4) Laat het een nachtje drogen. De inkt moet namelijk in het hout trekken en dat heeft tijd nodig.

5) Na een flinke droogperiode kun je  gaan kijken of het goed gepakt heeft. Dit doe je door met een spons of doekje heel voorzichtig het papier eraf te deppen. Dus maak alles goed nat en ga voorzichtig te werk. Je wrijft over het papier totdat het er af gaat. Niet te hard, want dan neem je de inkt mee!

6) Nu mag je de mod podge of crea podge op het hout smeren. Smeer het goed in en heb wat geduld.

Het droogt redelijk snel en je ziet meteen een mooi resultaat. Klaar is je eigen foto op hout!

IMG_2053

Zoals je kan zien heb ik niet overal heel goed het witte papier weg gehaald. Een les voor de volgende keer :)!

Zoek je nog meer leuke DIY voor in je huis, dan kun je altijd terecht op mijn blog Badschuim. Klik hier om al het leuks te ontdekken op mijn blog of hier om mijn blog via Facebook te volgen.

Ik wens iedereen veel DIY plezier en een mooi zomer!

OVER Ceciel van der Pas
Ceciel van der Pas

Ceciel, creatieveling in hart en nieren, jongensmama, levensgenieter op Brabantse wijze, sportieveling op hardloopschoenen, enorme natuur- en dierenliefhebber met een grote passie voor mooie foto’s, quotes en muziek! Laat je graag zien hoe je met leuke Do-It-Yourselfs (DIY) je huisje gezellig kan maken. Zelfmakers die je met maar ook voor kinderen kan maken: Kidsfun! Ceciel is ook blogger van het creatieve lifestyle blog: www.badschuim.eu . Op haar blog vind je nog meer DIY's die je een Happy Feeling geven.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie