Ninneke’s Corner | Praktisch,gezellig kookhoekje

column kleine verandering in de keuken  (26)-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Beperkte keuken ruimte toch praktisch en gezellig indelen

Praktisch,gezellig kookhoekje

column kleine verandering in de keuken  (4)-1

Gezellige drukte

Denk dat het project keuken in ons vakantiehuis de grootste uitdaging was om te renoveren.Omdat het niet een aparte kamer is.Maar in één ruimte is onder verdeeld met de woonkamer.Eerder meer een hoekje te benutten om te kunnen koken.Voor ik die zo graag kookt is dat wel een minpuntje.Niet te kunnen beschikken over een enorme keuken.Waar ik veel zou kunnen wegbergen en plaats te hebben er met de scepter te zwaaien.Want de keuken is toch echt wel mijn domein.Dus we moesten zien dat we toch nog genoeg keukenraad weg konden krijgen.een tafel konden zetten voor minstens 4 personen.Het ook nog een beetje gezellig zou ogen.Geen mogelijkheid de keuken uit te breiden.Of meer keukenkasten te voorzien.Was het toch wat brainstormen.De keukenkasten die er stonden waren wel nog in degelijke staat.Die zouden we dan voorlopig zo wel nog even verder gebruiken.Mits een likje verf over de deurtjes die wel heel wit waren.En andere deurgreepjes kregen.Voor de rest zag de keuken er echt wel uit al op pensioen te zijn.Maar het waren dan ook al oude mensen die het verkochten. Plafond dat niet in smaak viel , oubollige gordijnen.Strook behang met theepotjes op afgebeeld.Glanzende ouderwetse muurtegels boven het aanrecht en zulke dingen meer.Een saai lelijk uitziend groen kastje dat wel heel nuttig was gevonden om de elektriciteitskast achter te verbergen.Daar wist ik al meteen raad op.Dat ging steevast een crèmekleurig worden met het deurtje zelf in schoolbord verf. Daaronder is nog een side table gekomen die er net paste tussen het verwarmingselement en de muur.Bij het tafeltje zijn nog 2 handige krukjes,voor mee aan tafel te zetten.Als we toch met meer als 4 zouden zijn.Een wildrek hangt aan de muur waar nog wat op kan gezet worden.Bovendien kan er ook nog  wat aangehangen worden.mis een minimum aan kasten is dat ook wel nog een goede oplossing.Een rotan wijnrek bied een uitkomst voor extra plaats voor andere dingen in de keukenkast.Het oogt ook nog gezellig ook. De keukentafel heeft ook al wat metamorfose ondergaan ondertussen.De keukenstoelen ook al ingewisseld.Het was onze keukentafel van vroeger die we hadden in ons huis in de stad,van voor de verbouwing aldaar dan.Gelukkig hebben we veel  bij gehouden.Hoefden we ook niet meteen alles nieuw aan te kopen.Dus konden  we stelselmatig vernieuwen of recycleren. Het is de bedoeling met de tijd nog een nieuwe keuken te plaatsen,of op zijn minst de deurtjes te vervangen. In ruw hout met landelijk karakter of zo.Dat is nog toekomstmuziek.Nu nog eerst even een tijdje met hoe het er nu uitziet.Maar vooraf geef ik jullie een voorbeeld hoe de keuken eruit zag bij aankoop.

414483_377130472336983_972026149_o-1

Zo zag het er dus uit bij aankoop,uitklapbare tafel ( wel handig ) en let op het groene kastje en de strook behang met theepotten op ha ha

column kleine verandering in de keuken  (4)-1

Aanblik op een keuken hoek weg is de uitklapbare tafel tegen de muur

column kleine verandering in de keuken  (6)-1

Dit was het groene kastje het zit er nu geheel anders uit

column kleine verandering in de keuken  (16)-1

Overzicht keuken gedeelte

column kleine verandering in de keuken  (8)-1

Zoals je kan merken op de rechterkant loopt het direct over in woonkamer gedeelte

Met deze beperkte kast inhoud moeten we het stellen

column kleine verandering in de keuken  (12)-1

Kasten,spoelbak,werkvlak en oven word ooit nog vervangen

Praktisch en gerieflijk voor wat het moet dienen in een vakantiehuis

column kleine verandering in de keuken  (26)-1

De glanzende muurtegels had ik eerst met een primer behandeld,dan een laagje verf gegeven ( Schaduw ) en dan tekst erop voorzien

 

Heb je ook een kleine keuken die nog aangepakt moet worden.Niet panikeren met wat behendigheid,inspiratie en bijkomende kleine meubeltjes kom je al een heel flink opgeschoten.Om er toch nog een gerieflijke keuken van te maken die warmte en knusheid ademt.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie