Ninneke’s Corner Culinair | Gevulde aardappels met spek en roomkaas

 

column gevulde aardappelen in de pel (1)-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Vandaag laten we de aardappels hun jasje aanhouden

Gevulde aardappels met spek en roomkaas

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 014-1

Zalig om duimen en vingers bij af te likken

Een gewoon gekookte aardappel staat hier niet zo vaak op tafel.Beperkt één keer per week maar eerder om de 14 dagen toch wel.Ik hou er  van aardappel varianten op tafel te zetten.Waaronder gevulde aardappelen op allerlei manieren.Deze is toch wel één die het regelmatigst dan opduikt. Gewoon simpel met spek en philadelphia natuurkaas.Stevige doordeweekse kost met niet al te veel moeite.Geen tijdrovende culinaire hoogstandjes.Maar wel zo lekker dat je er je duimen en  vingers bij zou aflikken.Serveer de aardappelen op met seizoensgroenten en een heerlijk stukje vlees.Echt een menu om volop van  te genieten.

column gevulde aardappelen in de pel (1)-1

Lekker met gebraad , witloof en groene boontjes

Wat heb je nodig

4 grote aardappels ( die mooi blijven staan in de lengte)

200 gr gerookt spek in dunne plakjes

een flinke schep roomkaas ( type philadelphia natuurkaas)

fijn geknipte bieslook

witte peper

zout

paprikapoeder

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 008-1

nog even de oven in

Bereiding,Warm de oven voor op 185 °. Spoel de aardappels goed schoon .Droog ze en wikkel ze individueel in aluminiumfolie.Plaats de aardappels een 45 a 50 minuten in de oven.Snij het spek in fijne reepjes.Bak in een pan met een weinig boter het spek krokant.Laat uitlekken op keukenpapier.Test of de aardappelen gaar zijn met behulp van een prikker na 45 a 50 minuten.Laat indien nodig nog wat langer garen. Haal de aardappels uit de oven als ze klaar zijn.Snij er een kapje af.Opgepast ze zijn heet,gebruik een schone doek om de aardappel tegen te houden.Hol de aardappelen voorzichtig uit.Dit gaat makkelijk met een kiwi lepel of lepel voor boterkrullen te maken.Doe het aardappelkruim in een mengkom. Plet het aardappelkruim met een vork.Doe er een flinke schep philadelphia kaas bij. Doe er het spek onder alsook de fijn geknipte bieslook.Kruid met peper,zout en paprika.Niet teveel zout , het spek is ook al immers zout;Op tijd proeven is de boodschap.Vul de uitgeholde aardappels met het mengsel. Vet een ovenschotel in met boter.Plaats de aardappels in de ovenschaal.Laat terug goed doorwarmen in de oven.Zet op tafel met groenten en vlees naar keuze. Ik maak de aardappels al vroeg in de dag klaar zodat ik ze ‘s avonds maar terug heb op te warmen. Ook lekker met grijze garnalen en zure room onder het kruim te mengen in plaats van het spek.Of wat dacht je van gerookte zalm en dille.Met wat gestoofde prei.Krokant gebakken stukjes chorizo.Met oude gemalen kaas.Knoflookboter met Noordzee garnalen.Krabvlees ook lekker.Gebruik je iets van schelpdieren of vis in de aardappel,bereid er dan ook vis bij.Een gebakken tong,pladijs of zalm.Of een vis uit de oven in een papillotte Eindeloos combineren naar smaak.

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 001-1

Hol de aardappelen goed uit

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 004-1

Maak een mengsel van het aardappelkruim,spek,bieslook en roomkaas

column gevulde aardappelen en column vanille ijs 008-1

Even terug de oven in om goed door te warmen

column gevulde aardappelen in de pel (1)-1

Volwaardige maaltijd met groenten en vlees

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie