huisjekijken extra | zeilboot van schelpen

gesponsorde blog

Niet alle benodigdheden in huis? Geen paniek; de link naar snel en goedkoop inkopen hebben we vrijblijvend voor je toegevoegd! Omdat je nou eenmaal het meest geniet van de spullen die je zelf hebt gemaakt, heeft Lenie – eigenaar van Goedkoop Bloemschikken.nl – deze DIY special voor ons gemaakt. Met deze beschrijving maak je zelf in een handomdraai je eigen groencreaties waar je jaren van geniet…

Vandaag laat Lenie je zien hoe je zelf zo’n leuk zeilbootje maakt. Met tips van de specialist!

Zeilbootje zeilboot (1)

De basis is een PPmacheevorm van 24 cm.

zeilboot zeilbootje (2)

Op de avond van te voren is die eerst turquoise blauw gemaakt, het hoeft niet dekkend, gaat om het effect. Dit verven hoeft niet maar vond ik mooier, dan zie je het bruin van de PPmachee niet meer. Het had ook wit of andere kleur kunnen zijn.

zeilboot zeilbootje (6)

Allereerst gaan we de mast vol kleine schelpjes lijmen in dit geval Umbonium mix.Tip: doe  een eindje lijm van ongeveer 2 cm en duw daar snel de schelpjes op. Umbonium is erg klein om vast te houden enz.

Het hadden ook gekrulde schelpjes kunnen zijn, of dik touw etc

Daarna beginnen we op het vlakke zeil met platte kleine witte schelpjes, White Cay Cay, pas goed op met de hete lijm, het is lastig om ze vast te houden. Voor het bolle zeil gebruiken we bollere schelpjes, de Mini cockels .Voor de bolling doen we daar naar eigen inzicht in het midden ook een laagje extra schelpen.

Langs de randen zijn wat kurkentrekkerschelpen [ uit een mix] gelijmd, waarna met wat grotere schelpen uit de schelpenmix middenmaat het schip verder is gevuld. Let ook hier even op de bolling van de flank en de schelpen.

Als laatst worden er langs de rand om mooi af te sluiten nog een randje Umbonium gelijmd. Zelf vond ik het mooier om de binnenkant blauw te laten maar u kunt dat naar eigen smaak natuurlijk ook opvullen.

zeilboot zeilbootje (17)

U kunt op de links klikken voor betreffende schelpen. Eventueel kunt u met een kleine schelpenmix ook een eind uit de voeten, beter is wel om dat aan te vullen met White Cay Cay en Mini Cockels anders heeft u uit de mix wsl te weinig van dezelfde vorm.

zeilboot zeilbootje (9)

Veel succes en zoals altijd zijn wij heel benieuwd wat u er zelf van gaat maken.

Groet, Lenie | Goedkoop-bloemschikken.nl en Pompoenzaden-decoshop.nl

goedkoop bloemschikken (2)image013

 

 
GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie