Briezietje | krijtverf, muren en vloeren….

20150614_130550In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je. Onder de naam Briezietje blogt zij tweewekelijks voor Huisjekijken en zo wist ze met haar blogs al veel van onze lezers te inspireren.

 

 

De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met het voor bereiden en bedenken hoe we de vloer in de huiskamer wilde hebben, We hadden er nog steeds geen vloer liggen en leefde op een betonnen gietvloer (gelukkig wel met vloerverwarming) die we grijs hadden geschilderd zodat het nog iets leek. Veel bezoek dacht steeds dat we een speciale gietvloer hadden laten leggen zo echt leek het, maar wij wisten het wel beter. We wilde een houten vloer. Maar omdat we natuurlijk steiger houten plafonds hebben door het hele huis, word dat dan toch best moeilijk wil je niet in een blokhut terechtkomen. Onze eerste keus was heel lang een oude versleten cafévloer. Dus toen we eindelijk de nieuwe eikenvloerdelen binnen hadden zijn we gaan experimenteren. Met van alles! Loogbeits besteld in de kleuren oude eik en verweerde eik. zwarte waterbeits, houtskool enz…Het werden hele mooie planken, dat wel. De planken bewerkte we ook nog met hamers en allerlei gereedschap om ze ook echt de oude versleten look te geven alsof ze al jaaaaren oud waren. Maar toen we wat proefplanken hadden gemaakt en ze eens naast elkaar hadden gelegd werd het voor ons toch wat te donker. We hebben onze raamkozijnen ook al in een donker kleur nl. Ombergrijs, en dat vinden we zo mooi dat we dat in ieder geval niet gingen veranderen.

20150501_012739

zo zagen de planken eruit toen ze binnen kwamen

20150503_210421

zo waren ze na een behandeling met loog, zwarte waterbeits e.d.

Tja en dan zie je ineens niet meer wat en hoe je het nu eigenlijk wilde….

Dus we waren terug bij af……. we wisten het even niet meer. Toen besloten we omdat ik daar toch regelmatig meet bezig was, om er eens krijtverf op te smeren in de kleur French Linnen. We waren meteen om! De planken werden bewerkt op de kopse kanten met een stanleymes en ook de zijkanten werden bewerkt  en er werden krassen gemaakt , deuken in geslagen om maar de look te krijgen van planken die al jaren oude waren, zeker omdat het grijs dekkend was, we wilden absoluut geen grijze plaat in de kamer hebben.

20150713_112622

 

20150713_112632

20150713_112648

De planken zijn bewerkt eerst per stuk met 3 lagen French Linnen, en 1 laag Laquer, pas daarna zijn ze gelegd en weer afgewerkt met 2 lagen Laquer en de laatste laag gemengd met nog n laag French Linnen en Laquer. Het is precies hoe we het willen hebben, mooi mat!

Tja, en dan heb je een mooie vloer…..Maar de kleur van de muren past daar natuurlijk ook niet meer bij. Dus ook de muren werden aangepakt. we kozen voor ook French Linnen maar dan gemengd met Old Withe. In eerste instantie was ik wild van Kalkverfmuren, Ik was echt verliefd op al die plaatjes die ik voorbij zag komen op huisje kijken, Blogs en pinterest e.d.

Maar wat schrokken we van het prijskaartje! Alle muren moesten gedaan worden….daar konden we bij wijze van een weekendje weg van….Dus dat moest toch een alternatief gaan worden, want dat vonden we echt een beetje te gek worden, en wij houden toch wel van Low Budget , hahaha en dan wel graag een resultaat dat je denkt : Heeej wat lijkt dat toch sterk op….. Dus uitgeprobeerd,  geïnformeerd en ja hoor,  met een speciale techniek van opbrengen heb ik het zelfde effect qua zicht gekregen als een kalkverfmuur! Niet te veel tranendal, maar rustig en ja, ook bij elke verandering van licht,kleurt de muur ook mee, Het is alsof de muur leeft, hahaha

20150713_115455

20150713_115541

20150713_115400

Ook de plinten ( mooie hoge hebben we uitgezocht, sjiek en stoer) zijn bewerkt met de krijtverf en daarna behandeld tegen stoten van bv de stofzuiger.in de zelfde kleur als de muur, zo vallen ze mooi weg in de muur.

We zijn erg tevreden over de mooie matte uitstraling van de vloer en de muren, Het is alsof alles nu beter past, de meubels enz…

20150713_115529

we zijn er erg blij mee, en genieten nog elke dag van de vloer….

LIEVE GROET, BRIGITTE

 

OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie