Huisjekijken voor en na | drie bijzetters

20150529_092848Helemaal van deze tijd: opknappen en hergebruiken. Kruip je zolder op of plunder de kringloopwinkel: deze rubriek vullen we met jouw creatieve uitspattingen! Al vele blogs met Voor en Na  zijn te bekijken voor inspiratie op de website.

Op Huisjekijken heb je al eens kunnen lezen hoe je (geboende) meubels van hun waslaag kun ontdoen om ze vervolgens van een andere laklaag of van een kleurtje te voorzien…Ook onze eigen mensen van de redactie veranderen regelmatig hun interieur van kleur en stijl. Sandra nam haar drie houten bijzettafeltjes onder handen…

“Deze handige bijzetters maakte mijn vader ooit voor me. Hij maakte trouwens alle tafels en kasten,  en bedden en bureautjes voor de kinderen. Dat is inmiddels wel al een tijdje geleden. In de tijd dat ik het nog mooi vond om de meubels van een flinke laag boenwas te voorzien. Donker…

Zo boende ik jaren ook deze drie bijzettafeltjes die ik verspreid door het huis heb staan. Ik wil ze nu graag in een groepje bij elkaar zetten zodat ze samen dienst doen als salontafel. Omdat we nu alles wit en brocante hebben in huis, moesten de bijzetters ook een nachtje in de Dasty om ze vervolgens goed af te wassen en te laten drogen. Ik heb ze een dagje in de zon gezet en nog lichtjes opgeschuurd. Daarna heb ik ze in de witte krijtverf gezet  en afgewerkt met een Paint Wax van Painting the Past | 06 Pearl. Dit geeft net een beetje ‘shine’ maar niet te veel…”

pizap.com14368949217761

painting-the-past-logoHier kun je het artikel terugzien waarin we precies beschrijven hoe je je meubels van de waslaag kunt ontdoen. Een uitgebreid artikel over Painting the Past vind je door op het logo te klikken.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie