Ninneke’s Corner Culinair | Cupcakes met marsepein

 

Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Het heeft zo een rage geweest dat iedereen cupcakes ging maken,de rage voorbij kom ik er weer mee op de proppen …

Sinds kort bieden wij de heerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaarten. Wil jij ze ook graag uitprinten en bewaren? Klik dan rechts op de receptenkaart. Je komt dan in het printmenu. Het recept ‘marsepein cupcakes’ bestaat uit twee receptenkaarten.

Cupcakes met marsepein

column cupcakes  A (6)

my kind off cup …. a cup off cake

Weet je niet wat doen met de kinderen tijdens de vakantie om ze bezig te houden .Is het toch niet zo een schitterende zomerdag om buiten te gaan vertoeven.Zitten ze pruilend binnen omdat de regen ze weerhoud te gaan ravotten in de tuin?Ga dan aan de slag met de kids in de keuken.Ze zullen het zeker en vast leuk vinden cupcakes te maken.Hun eigen gebakje te mogen versieren.Nu vind ik het zelf ook natuurlijk fijn er een bak middag op na te houden.En als extra zien ze er bijzonder leuk uit.Smaken ze bovendien ook nog lekker ook. Het heeft zo een tijd een ware rage geweest.Iedereen ging cupcakes maken.Als je toen naar de speciaalzaak ging om bak benodigdheden,stond de hele winkel nokvol.Ook ineens kwamen er mensen die nooit fanatiek bezig waren met gebak zelf te bakken.Maar dat effect hadden de cupcakes wel.Vragen alom slingerde door de winkel.De winkeldame rende hen en weer.Om iedereen te voorzien van het juiste gerief.De bak prinsessen in spe met elkaar aan de praat.Als kinderen net zo opgewonden.De uitsteek vormen leken precies speeltjes in hun handen.Ik genoot daar wel van,  al die dames lekker kwebbelend door elkaar.Bij ons in het dorp is de speciaal zaak  een kleine winkel,die al  gauw vol stond.Van een rij wachtenden van aan de kassa de winkel door.Zich vermengend met de mensen die nog alles uitzochten door de winkel heen.De chaos vergrotend leken we soms als sardientjes op elkaar geplakt in een blik.Maar op het einde van de dag zal iedereen wel trots zijn geweest op haar cupcakes.Denk dat het zo aansprak door de mooie gedecoreerde gebakjes.Net of we terug met de play doh mochten gaan spelen. Op facebook kon je er ook niet omheen.Iedereen poste foto’s van de zelfgemaakte frivole kunstwerkjes.Nu de hype geluwd is , kom ik er weer mee op de proppen.Als dat maar goed afloopt.

column cupcakes  A (2)

cupcake festijn

Wat heb je nodig

160 gr zachte  boter

180 gr suiker

4 eieren

100 ml melk

80 gr amandelpoeder

het merg van 1 vanillestok

220 gr gezeefde bloem

4 tl gist

Voor de afwerking

Marsepein

Verschillende kleurstoffen voor voeding

extra benodigdheden uitsteek vormpjes

column cupcakes  A (20)

Zoete traktatie

Bereiding: Klop de boter op met de suiker.Voeg geleidelijk de eieren,de melk,het amandelpoeder toe en meng goed. Voeg dan de  met gist vermengde bloem als laatste toe. Goed ondereen mengen.Papieren vormpjes voor 2/3 vullen.Afbakken in voorverwarmde oven van 175 ° een 20 tal minuten,afhankelijk van de oven.Laat de cakes afkoelen op taartrooster. Rol wat marsepein  heel dun uit.Steek met ronde vorm ter grote van een cakeje rondjes uit. Gaat perfect met klein conserven blikje van tomatenpuree.Zorg ervoor dat boven en onderkant verwijderd zijn.En spoel het goed schoon.Goedkope oplossing voor vorm te hebben.Leg op elk cakeje zo een rondje als basis.Verdeel de overige marsepein in 3 a 4 delen en kleur deze met de kleurstof speciaal voor voeding bedoeld. Let op je hebt maar enkele druppels nodig. Kneed één voor één de delen marsepein. Rol de marsepein weer dun uit en steek met de uitsteek vormpjes bloemen , vlinders,blaadjes enz uit.Versier naar eigen goed dunken je cakes.Tot je tevreden bent met het behaalde resultaat.Laat de kids gerust meehelpen.Zet je kleine kunstwerkjes op een mooie etagère,dienblad of onder een glazen stolp.Ook leuk gepresenteerd in een kopje op tafel.voor een grappig vrolijk effect plaats ze je ze in verscheidene kopjes met verschillend motief.Hou je een koffiekrans onder vriendinnen?Verras ze dan met zo een gebakje in hun kopje;Succes verzekerd. Misschien komt er nog wel een een gezamenlijke bak middag van onder vriendinnen.

column cupcakes  A (6)

Lieflijk in een kopje

column cupcakes  A (8)

I’ve got the blues for cupcake

column cupcakes  A (15)

Zoet bloemen bedje in een kopje

column cupcakes  A (16)

Vrolijk triootje

column cupcakes  A (24)

Cupcake invasie

column cupcakes  A (23)

I’ve got the hearts for you

column cupcakes  A (33)

Kleine kunstwerkjes

 

Lieve groet Jeannine alias Ninneke .

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie