Huisjekijken Extra | vlindercorsage van mosselen

gesponsorde blog

Niet alle benodigdheden in huis? Geen paniek; de link naar snel en goedkoop inkopen hebben we vrijblijvend voor je toegevoegd! Omdat je nou eenmaal het meest geniet van de spullen die je zelf hebt gemaakt, heeft Lenie – eigenaar van Goedkoop Bloemschikken.nl – deze DIY special voor ons gemaakt. Met deze beschrijving maak je zelf in een handomdraai je eigen (groen)creaties waar je jaren van geniet…

Vandaag laat Lenie je zien hoe je zelf zo’n leuke vlindercorsage van mosselen maakt.  Met tips van de specialist!

We gaan vlinders maken van schelpen, bijvoorbeeld voor een corsage. Daarvoor heeft u een zak van 500 gram mosselen nodig: Zeeuwse Mossels Ze wegen heel weinig dus in een zak van 500 gram zitten lekker veel schelpen. De meeste zijn dubbel, dus leuk om vlindertjes van te maken, de kleur is blauw-bruin.

foto 1U neemt en stukje aluminiumdraad, eventueel gaatje beetje uitboren met boortje 2mm. Daar schuift u de rijgparel op. Als u dat netjes doet past de parel er precies op en hoeft u niet te lijmen. Lijm daarna de spriet vast. Doe wat lijm op de mosselschelp en duw de draad in de hete lijm.

De andere spriet houdt u iets langer, daarmee ligt de eerste aluminiumdraad stevig in de lijm.

Van strassband knipt u een klein strookje af en lijmt dat als lijfje. Ook hier: doe wat lijm over heel de lengte dan ligt ook de 2e spriet goed in de lijm en zie je [haast] niet meer. Voor de goudkleurige kunt u ook de voelspriet een strassteentje geven. Het strassband kunt u gewoon knippen. En is geschikt voor veel toepassingen.

Een andere mogelijkheid is met kleine Umboniumschelpjes. Die zitten ook meestal wel wat in de schelpenmix mini.

Resultaat: leuke vlinders, geschikt om onderbegeleiding vanwege hete lijm [ kan ook met koudlijm, duurt het drogen alleen iets langer] met kinderen, kinderfeestje te maken. 

U zou het ook voor een corsage kunnen gebruiken; lijm dan voor de zekerheid ook even de achterkant. En lijm er aan de achterkant zo hoog mogelijk een platte corsagespeld achter.

Succes, en stuur ons aub foto’s van het resultaat!

Groet, Lenie

www.goedkoop-bloemschikken.nl & www.pompoenzaden-decoshop.nl

image014image013

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie