Kei Gemakkelijk | pretzel-kussen

DIY-Pretzel-Pillow-1-600x900Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!

Wat gaan we maken vandaag? Een pretzelkussen… !

gallery_pretzels%20snack-gallery1Een pretzel of zoute krakeling is een snack of zoutje. Het deeg met grove zoutkorrels erop wordt gewoonlijk in de vorm van een knoop gebakken. Pretzels bestaan in verschillende soorten en maten, zacht of hard, groot of klein. Oorspronkelijk komen de pretzels uit Europa waar ze Brezel (Duits) of Kringlor (Zweeds) heten. In sommige steden in de Verenigde Staten kun je grote pretzels in kraampjes op straat kopen. In Nederland en Vlaanderen worden kleine pretzels of de rechte variant, de zoute stokjes, meestal als zoutjes gegeten. De krakeling kan als de zoete variant van de pretzel worden beschouwd.

bron: wikipedia

DIY-Pretzel-Pillow20-600x900En nu het pretzelkussen…

Dit heb je nodig:

bruin stof (katoen, polyester of gebreid stof)

wit vilt

vulmateriaal

naaimachine en toebehoren

lijm voor stof

schaar

DIY-Pretzel-Pillow-1-2-600x400

En zo ga je te werk:

Knip een lange vorm uit je stof; de lengte en de breedte die je nu knipt bepaalt de grootte en de dikte van je pretzel. Je knipt bovendien nog een centimeter naad aan!

DIY-Pretzel-Pillow-2-2-297x446Aan de ‘verkeerde’ kant van het stof naai je de lange kanten en een korte kant dicht. Je houdt een korte kant open zodat je je pretzel nog kunt keren.

DIY-Pretzel-Pillow-4-297x446Geef inknipjes in de hoekjes en keer je pretzel.

DIY-Pretzel-Pillow-6-297x446Vul je pretzel met geschikt vulmateriaal.

DIY-Pretzel-Pillow-7-297x446Speld de laatste korte kant dicht en sluit deze met de hand.

DIY-Pretzel-Pillow-8-297x446Je hebt nu een grote lange (worst)vorm. Geef je pretzel nu de krakelingvorm die de pretzel zo uniek maakt.

DIY-Pretzel-PillowKnip kleine stukjes uit het witte vilt. Dit worden de dikke zoutkorrels die je op de pretzels vindt en die die pretzels zo onweerstaanbaar maken!

DIY-Pretzel-Pillow-3-297x446Plak de witte stukjes met textiellijm op de pretzel. Je pretzelkussen is nu klaar!

DIY-Pretzel-Pillow-16-297x446

Wat een onweerstaanbaar kussen!

DIY-Pretzel-Pillow-14-600x900Veel succes!

Heb jij een leuke zelfmaker die je met onze lezers wil delen? Stuur ‘m aan de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie