Ninneke’s Corner | Vogel is gaan vliegen

column de vogel is gaan vliegen A (8)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns …..

Wat te doen met de vogelkooi als de vogel is gaan vliegen?

Vogel is gaan vliegen

column de vogel is gaan vliegen A (5)

Vogelkooi met theelichtjes in om bepaalde sfeer weer te geven

Iedereen heeft wel zo een zwak voor bepaalde items.Waar je op den duur toch al wel een verzameling van bijeen krijgt.Ik heb dat met vogelkooien.Nu niet dat ik vogels houd.Hou gewoon van de vormgeving van zo een kooi,de kleur,het materiaal waar het uit gemaakt is.Zo heb ik er hier in huis al 2 in hout staan. één in de woonkamer en één in de slaapkamer. Omdat onze slaapkamer wat Oosterse invloeden heeft past het er  perfect bij.Nu is deze ook  al heel mooi op zich om gewoon neer te zetten.Maar het heeft toch wel weer wat anders van sfeer als je er  verscheidene theelichthouders in plaats.Verschillende kleuren die toch bij elkaar passen.Zilver,paars,fuchsia.Als je de theelichten dan aansteekt,geeft het zo een prachtige gloed.Romantisch ten top.

column de vogel is gaan vliegen A (2)

Zelfs gewoon neergezet al heel decoratief

column de vogel is gaan vliegen A (5)

Met de kaarsjes toch nog net iets warmer van sfeer

column de vogel is gaan vliegen A (3)

Purper tinten gevangen

column de vogel is gaan vliegen A (4)

Deze vogelkooi huis t geen vogel enkel maar kaarslicht

De vogelkooi in de woonkamer is zeer fragiel van hout en had al enige kleine beschadigingen bij aankoop.Het was ook een hele klus om die ook weer netjes proper te krijgen.Het stof plakte er in.Webben sierde ( of eigenlijk ontsierde ) de kooi.Na enig poetswerk heb ik die toch redelijk schoon gekregen.Sommige afgebroken  stukken die er nog bij waren heb ik weer gelijmd.Er ontbreken nog wel wat stukjes.Maar het ontbreekt zeker niet aan charme.Had eerst wel al zeker 5 keer voor de etalage van de winkel gestaan.Maar vond de prijs in verhouding rekening houdend met de mankementen en het opkuis werk iets te duur.Maar het is goed je eigen te kennen.Als je iets mooi vind en je koopt het niet ga je uiteindelijk dik spijt hebben,als iemand anders er mee aan de haal is.Heb dan toch afspraak gemaakt voor de vogelkooi.Nog onderhandeld over de prijs.Ik kon de vogelkooi kopen voor de prijs dat ik de dame voorstelde.Super blij de kooi mee.Na de grondige schoonheidsbeurt, nog eens zo tevreden.Deze staat ook tegen de grond met theelichthouders in.Als dan ‘s avonds al de kaarsjes branden,baad het één en al gezelligheid.

column de vogel is gaan vliegen A (14)

Fraai uit snijwerk

column de vogel is gaan vliegen A (11)

Candle light

column de vogel is gaan vliegen A (13)

Leuk naast de oude naaimachine

1412531_10202907092945147_2088687736_o

Toen stond die nog in de etalage te lonken naar me

885310_10202917002352876_899375250_o

Er wachtte me heel wat poetswerk

1403126_10202917002232873_416599673_o

De webben kreeg ik er extra bij

Buiten in de tuin heb ik er ook staan in metaal dan.Eigenlijk zijn het ook niet echte vogelkooien ( volgens mij ) Je vind deze ook heel courant op brocante markten en in tuincenters.Super decoratief op side tables of enkele samen aan een muur  hangen.Hang ze dan op verschillende hoogtes.Je kan er plantjes in zetten of ook kaarsen.Leuk in de zomer als je buiten zit die dansende vlammetjes in de kooien.Ben je handig kan je ook er een lamp van maken.Wil je er een buitenlamp van maken ? Zie dan dat je verlichting gaat gebruiken dat buiten mag.Of gebruik een buitenhuis lichtsnoer dat eigenlijk voor de kerst bedoeld is.Verstop deze wat tussen een bodempje mos.Eventueel nog wat takken of zo.Voor een vrolijke noot plaats je een mooie nep vogel erin.Met vogelkooien kun je alle kanten uit qua decoratief weergeven.Laat je inspiratie de vrije loop.

column de vogel is gaan vliegen A (8)

Als plantenhouders

10272696_10205679260127594_1165543825783667513_o

Op een side table in de tuin

En als laatste geef ik nog een handige tip , voor het schoonmaken bij de vogelkooien.Ik vind een propere verfborstel wel heel makkelijk.Kun je tussen alle spaken door goed poetsen.Zo heb je geen stof of webben gevangen in de vogelkooi.Ik heb zo enkele van die verfborstels liggen bij mijn poetsgerief,die daar speciaal voor bedoeld zijn.Je kan super vlot overal in alle hoekjes en kantjes geraken.Prima poetsmiddel hoor.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:  Ninneke’s corner

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie