Huisjekijken… de verzameling van Chris | emaille

Poëzieplaatjes, knopen, antieke theepotjes, oud bestek, Riverdale ….Ben je ook zo’n verzamelaar? In deze rubriek kun jij je verzameling laten zien. En ontbreekt er nog iets in je collectie, plaats dan meteen een oproepje!

Chris van Bellingen gaf gehoor aan onze oproep en wil graag haar verzameling met ons delen. Chris verzamelt emaille en weet haar dakappartement in een klein Belgisch dorp daar heel gezellig mee te maken. Haar voorkeur gaat uit naar emaille met Saksmotief. En niet zonder reden…

 

collage emaille

Het verhaal van Chris en lekker veel foto’s, kijk gauw verder…

Mijn verzameling Saks is eigenlijk begonnen, toen ik nog thuis was als kind. Mijn paps had maar één kop en schotel die hij gebruikte, en waar we maar een stuk van hadden. Vond het wel een beetje vreemd dat we regelmatig te horen kregen dat we vooral met dat kopje voorzichtig moesten zijn, maar begreep het wel, want vond het zelf ook een heel mooi stel. Tot m’n paps me op een dag vertelde waarom. Blijkbaar was het een kopje waar zijn vader elke morgen z’n koffie uit dronk. Mijn paps had ze mee gekregen  toen z’n vader gestorven was en had de gewoonte overgenomen. Ondertussen is mijn paps ook overleden en het kopje staat hier nog steeds te pronken en zoals je ziet heb ik ondertussen een hele verzameling van die mooie sakstekening.

Uiteindelijk met vooral op markten te gaan snuisteren is m’n passie voor brocante alleen maar uitgebreid, ik vind het fijn om spullen te hebben die al eens geleefd hebben.
Groetjes Chris.
chris van Bellingen

 

 

 

 

chris van Bellingen1

IMGP5278

IMGP5849 IMGP5903 IMGP5907 IMGP6564

fotoreportage 5De Huisjekijken redactie bedankt Chris voor het delen van deze mooie verzameling !

Heb jij ook een mooie verzameling die je in deze rubriek graag wil laten zien? Stuur dan je foto’s en een stukje tekst naar huisjekijkenredactie@outlook.com

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie