Huisjekijken Extra | tafelstuk van zijden bloemen

eerste foto eindresultaat

gesponsorde blog

Niet alle benodigdheden in huis? Geen paniek; de link naar snel en goedkoop inkopen hebben we vrijblijvend voor je toegevoegd! Omdat je nou eenmaal het meest geniet van de spullen die je zelf hebt gemaakt, heeft Lenie – eigenaar van Goedkoop Bloemschikken.nl – deze DIY special voor ons gemaakt. Met deze beschrijving maak je zelf in een handomdraai je eigen (groen)creaties waar je jaren van geniet…

Lenie neemt je vandaag mee om stap voor stap zelf dit prachtige tafelstuk te maken.

Hoe maak je een heel groot tafelstuk van zijden bloemen? Kan op deze manier voor buiten, op een glazen tafel en het is ook een alternatief voor als u een kistversiering wil maken. Hier volgt de stap voor stap uitleg.

eerste foto eindresultaat

Wat heeft u nodig voor zo’n mooi tafelstuk?

2*bricktray 2/1

4 blokken droogschuim of hier als u een doos wil bestellen

Lijmpistool [ alternatief koudlijm, maar ik denk dat een lijmpistool nog beter lijmt]

Lijmpatronen [ hier zijn er 3-4 gebruikt]

4 verschillende bundels/boeketjes Hortensia van zijde Vooral de combinatie Amber en Burgundy is prachtig

4 takken Clematis pluis

1 tak Fuchsia Orchidee

1 bundel Raspberry

12 Gips met blad

50 gram draad groen gelakt 0.9

8-10 zuignappen

10 pinholders

+/-4-5 langere schroeven voor het stukje hout tussen de 2 bricktrays

8-10 kortere schroeven voor de zuignappen

stukje resthout van kleine 10 cm

Raffia

Boor/schroefmachine

Aan de slag!

We willen een groot stuk waarvoor geen standaard ondergrond is. We schroeven een stukje resthout aan de korte zijde van een bricktray. Daarna schroeven we de andere kant daar tegenaan. Niet helemaal vast; voor de stevigheid doen we daar eerst een laagje hete lijm tussen en draaien dan de schroeven aan. Van elke kant 2-3 schroeven [ als het stuk met verse bloemen wordt gemaakt is dit zeker van belang!]. Zo hebben we opeens een ondergrond van bijna 1 meter. De eventuele lijm resten kunt u er met een scherp mesje afsnijden.

Hier waait het altijd hard, dus voor de glazen tuintafel lijmden wij 8 zuignappen onder de zojuist verkregen ondergrond. Daar kunnen we mooi de opening van de zuignap voor gebruiken. Als de schroef van binnen iets doorsteekt is dat niet zo erg, dat zie je later toch niet meer. Doordat er zuignappen onder worden gemaakt heeft het stuk meteen nog een andere mogelijke toepassing. Voor kistversiering als die vlak en glad is en zo kunt u er ook een autoversiering van maken.

Omdat ik alles super stevig wilde heb ik – ook al hoeft dat niet per sé – met een bricktray 2/1 een aantal prikkers in gelijmd. Daarna kunnen de blokken droogschuim erop. Ook die worden aan de onderkant tegen elkaar vastgelijmd. De randjes kunt u voor het gemak schuin snijden. Dan gaan we eerst de bundels Hortensia los knippen. Raffia [ waarmee de Hortensia is gebundeld ] bewaren.

Voor alles wat we erin steken geldt: even ‘voorprikken’, dan lijm aan de steel voor u het er echt insteekt. We willen het stuk immers buiten gebruiken en behalve wegwaaien moet het er ook niet uitwaaien…

Het blad bewaren we ook, dat is handig om langs de onderrand de ondergrond te bedekken en om later hier en daar tussen te stoppen. Het is niet mooi om dat aan de bloem te laten zitten. De bundels zijn gemengd dus dat is mooi om te combineren. Ook dat wordt gelijmd, aan de steel maar ook de onderkant van de bladeren krijgt  lijm, we plakken het aan de rand van de bricktray en waar mogelijk is lijmen we de bladeren ook aan elkaar. Als een blad niet wil zitten zoals u wil dan kunt u van de draad groen gelakt  [in 3en knippen] een haarspeld maken en die zonder dat u het blijft zien er insteken.

Hier en daar wordt het Gips verdeeld [hier laten we wel het blad aan zitten] en in de openingen tussen de Hortensia’s  worden Clematispluis knoppen verdeeld. Ook hier het groen van de stelen  losknippen en zometeen gebruiken. Het is dat lichtgroene spul wat er tussen zit. Het geeft een heel speels effect.

Nu zullen er hier en daar nog openingen zijn. Ik heb dat opgevuld met hier en daar  Hortensia bladeren en 1 tak Orchidee  waarvan de bloemen los zijn geknipt. De Orchidee die ik had, had ook 2 knoppen; die zijn aan de buitenkant gebruikt.

Naar wens kunt u van een bundel Raspberry , die 12 vruchtjes heeft, 4 toefjes van 3 maken en er nog tussen verdelen. De  Hortensiabundels waren gebonden met Raffia wat ik had bewaard en dat geeft ook een leuk effect.

We wensen iedereen heel veel succes en zijn benieuwd naar het resultaat.

Groetjes, Team Goedkoop-Bloemschikken

Lenie, Erik, Nathalie, Janine, Jeanette en Mirjam

image014image013

Goedkoop-bloemschikken.nl & Pompoenzaden-decoshop.nl

Langeweg 16 b

4311 RB  BRUINISSE

Tel 085-4015920      0111-484247 

Lenie 0616730481

Vind ons op facebook: https://www.facebook.com/Goedkoopbloemschikken?pnref=lhc

Plaats zelf foto’s van schelpen en schelpencreaties op Feel well, with Seashell : https://www.facebook.com/groups/schelpen/

Of Creatief, creatie en inspiratie voor alle overige creativiteit https://www.facebook.com/groups/creatief.creatie.en.inspiratie/

 

Veel gestelde vragen: 
Vraag :Wat is de levertijd ?
Antwoord: Als u voor 13.00 besteld en met iDEAL of Paypal betaalt wordt het dezelfde WERKdag verzonden met Postnl. Die bezorgen het normaal gesproken de volgende dag of de dag erna. 
Vraag: Hoe kan ik Postnl klantenservice bereiken ?
Antwoord: postnl klantenservice consument 0900 0990  
Vraag: Hebben jullie alles op voorraad, of hoe weet ik of het op voorraad is ?
Antwoord: Als u op een artikel klikt ziet u naast de foto boven de knop "bestellen"het referentienummer en het aantal 
Vraag: Hoe kan ik jullie bereiken?
Antwoord: U kunt Lenie bereiken via 0616730481 of via de knop "contact" bovenaan de website

  

Tip: U kunt zich aanmelden voor  https://mijnpakket.postnl.nl/ Daar kunt u de bestelling volgen en eventueel instellen waar u het afgeleverd wilt hebben. Mocht u niet thuis zijn geweest dan kunt u ook daar wijzigen waar u het pakket afgeleverd wilt hebben.
De pakketbezorger laat dan een kennisgeving achter. Met de Niet-thuis-code (beginnend met KG) op deze kennisgeving kunt u de bezorgdag of -locatie wijzigen. Dit kunt doen op de dag van de eerste aanbieding tot 22:00 uur.
 
GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie