Huisjekijken bij | Brigit

Huisjekijken Bij is onze binnenkijkrubriek die iedere maandagavond en vrijdagmorgen te zien is. Vandaag zie je een reprise van een binnenkijker van een hele tijd geleden, in een stijl die nog steeds heel gezellig en aktueel is. Vind je het leuk als we bij jou komen Huisjekijken, stuur dan een mailtje aan de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com Geniet onderstussen van Huisjekijken Bij… Brigit!

Ik woon samen met mijn man en drie dochters Mabel (15), Indy (12) en Beau (10) in Den Dungen. We hebben ook nog een hond Pip en een poes Miepie! (eerdere publicatie)

We hebben 2 jaar geleden dit jaren 30 huis gekocht waar we het één en ander aan gedaan hebben. Tijdens de verbouwing woonden we in onze schuur.  

De Woonkamer

Op de vloer ligt nog de originele parketvloer, de muren zijn wit gespoten evenals het plafond met lijstwerk, en de schouw is olifantgrijs van painting the past. Veel meubeltjes komen van brocante markten, een heerlijk tijdverblijf om te zoeken naar die speciale vondst…..

De Woonkeuken

Met de woonkeuken ben ik erg blij. Ik vind het heerlijk om een aparte ruimte te hebben voor mijn eethoek. Een ruimte om lekker lang te tafelen…..
Het mooie aan de woonkeuken vind ik de oude granieten vloer die er al in lag. En heel erg blij ben ik met de eettafel van Riviera Maison! Om het een beetje speels te maken heb ik de panelen deur geverfd met krijtbordverf.

De Keuken

Voor de tuindeuren heb ik brocante kanten gordijnen bij Ikea gekocht, krijg je meteen zo’n franse uitstraling! De keuken is mijn favoriete plek in huis, ik kook graag dus breng ik er ook veel tijd door. Toen we de vloerbedekking weghaalden met de verbouwing kwam er een oude planken vloer boven, die ik heel graag wilde behouden. Ik wil graag de oude sfeer terugbrengen! De keuken is van ikea , evenals mijn 5 pitsfornuis, spoelbak en kraan. Mijn vader en oom hebben hem geplaatst. We hebben een hardsteen Belgisch aanrechtblad.

De  Hal

De Slaapkamer

huisje kijken bij Brigit

 

De Badkamer

Op de badkamer ben ik erg trots omdat mijn man en vader die zelfgemaakt hebben. Het bad is afgewerkt met steigerhout, evenals het meubel. We  hadden nog een oud ijzeren hekwerk staan wat we als afscheiding hebben gebruikt tussen het bad en inloopdouche, en de stalraampjes maken het helemaal af. We hebben een mooi hoog plafond waarvoor ik op Marktplaats een prachtige roestkleurige kroonluchter voor heb gevonden!

 

 

De Tuin

De tuin hebben we niet meteen aangeplant, we wilden eigenlijk eerst kijken aan welke kant de zon opkwam enz. We hebben een beetje een Frans sfeertje gekweekt inclusief jeu de boulesbaan!

 

Groetjes Brigit

Brigit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVER Susan de Kok
Susan de Kok

Ik ben Susan, creatief direkteur en inspirator van Huisjekijken. Al sinds 2008 probeer ik mensen te inspireren en daarmee een blij gevoel " A happy Feeling" te geven. Voel je vrij om een vraag aan mij te stellen... Enjoy Huisjekijken!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “Huisjekijken bij | Brigit

  1. Pinkback: Tuin Ideeen Jaren 30 – tuinideeen.top

Geef een reactie