Ninneke’s Corner | Koper is weer helemaal in en hip

 

column koper is weer hip en in A (6)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns

Koper is weer helemaal van deze tijd!

Koper is weer helemaal in en hip

column koper is weer hip en in A (3)

Koperen vergieten als organizers

Hebben jullie dat nu ook dat je eerst wat koopt  , Jaren nadien zo lelijk als de pest vind.Dat je het oude rommel vind oubollig  uit de woning verbannen word.Je ontdoet je van al die oude troep.En dan jaren nadien word het weer trendy en ga je terug beginnen aankopen.Goed voorbeeld  daar van is  koper. Toen de dinosaurussen nog rondliepen en de kippen tanden hadden ( allee toch al heeeeeeeeel lang geleden). Toen was koper wel praktisch in elke woning aanwezig..Had vroeger  toch ook zo wat koperen spulletjes. Je kent het wel zo een rond dienblad met koffiekan,suikerpotje en melk kannetje op.Een klok in de keuken in de vorm van een braadpan.Dan komt er zo een moment dat het ook gewoon ouderwets is. Zeker als het dan gepaard gaat met donkere eiken wandmeubels die de hele muur inpalmen.Dus bye bye koper gedoe.Maar alles komt terug dat is met kleding zo,met kapsels,maar ook met items.Dat is met de koper rage nu ook zo.Koper is weer herboren,je kan er niet naast kijken.In elke interieurzaak en tuincenter staat het koper mooi uitgestald.Schalen,vazen,theelichthouders in alle maten en vormen.De items zijn weliswaar veranderd van vormgeving,uitstraling,karakter.Stoer,modern,hip,die zowat bij alle stijlen kunnen gecombineerd worden.In een zeer modern kader,maar ook goed matcht met landelijk gegeven.Ook bijzonder in een industrieel uitziende keuken.Nu had ik wel al  terug wat koper gekocht op brocante markten,de laatste jaren.Oude puddingvormen,steelpannen voor aan een wildrek te hangen boven de grote tafel.In onze landelijke keuken komt dat goed tot zijn recht.Nu lonken de nieuwe koperen items toch ook naar me.Heb al verscheidene van die fruitschalen door mijn handen gehad.Maar ik heb al zo een stapel schalen in steen en hout,dat ze weer terug op de legplank belanden.Maar ben toch bezweken aan de koper koorts. Mijn eerste aankoop is binnen,daar bedoel ik dan mee nieuw spul.Geen antiek of brocante vondst.Een mooi vergiet kon ik niet weerstaan.Niet alleen handig voor wat in te laten uitlekken.Bijzonder decoratief ook.Of wat dacht je van;ze als een soort organizer te gebruiken.Enkele te hangen aan een schap en ze te vullen met wat ui , knoflook,tomaten enz.Ook leuk ze onder elkaar te hangen in de lengte aan haakjes aan de muur.Altijd wat smaakmakers bij de hand.En je hebt weer een originele opbergruimte in je keuken.De vergiet die ik me aanschafte komt van bij xenos voor een zacht prijsje.Voor dat bedrag kun je er wel  drie of vier kopen.Om ze leuk stoetsgewijs naast elkaar te hangen,of file vormend onder elkaar.Praktisch,leuk,handig.Maar evengoed kun je ze op allerlei manieren gebruiken.als fruitschaal,of groenteschaal.Voor een plantje ,wat andere kleine keuken spulletjes in te leggen.Als bestek mand.Inspiratie doeleinden genoeg.Zo mijn eerste koper fever heb ik goed doorstaan.Maar ik veronderstel dat het nog pieken gaat kennen ha ha.

column koper is weer hip en in A (5)

Koper opbergsysteem

column koper is weer hip en in A (2)

Sfeertje

column geschenk bloemstukje A (21)

aan een wildrek

column geschenk bloemstukje A (19)

Garlic

column geschenk bloemstukje A (10)

als groenteschaal

column geschenk bloemstukje A (13)

ook mooi een mix van koper en inox

column geschenk bloemstukje A (16)

Van klein naar groot

column koper is weer hip en in A (7)

Ook als planthouder beeldig

column koper is weer hip en in A (6)

oud en nieuw , brocante koperen puddingvorm en nieuw vergiet

 

 

column koper is weer hip en in A (3)

3 op een rij

column koper is weer hip en in A (1)

Het heeft toch wat dat koper

Voel je ook al een koper rush opkomen,vlug naar de winkel dan nu.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie