Vakantiehuisje kijken bij | charme camping “op fietse”

Luxe Glamping-House 14

ADVERTORIAL

In het mooie Drentse Erica hebben Esther en Wim een gezellige camping gerealiseerd. Een camping die zich kenmerkt door een hoog niveau. Verre van doorsnee; kleinschalig maar luxe, charmant en oergezellig… 

“Mijn naam is Esther Nijssen en samen met husband & kids runnen wij een romantische en sfeervolle kleinschalige charme camping in Drenthe. Als klein meisje was ik al bezig met mijn kamertje. Eerst alles eruit halen, stofzuigen en daarna alles weer terugzetten. Mijn moeder zei altijd dat ik maar binnenhuisarchitect moest worden. Altijd en overal heb ik ideeën en ik kan van niets iets maken.”

Halverweg 2006 gaven de schoonouders van Esther aan dat zij de grond achter hun woning wilden verkopen. Esther: “Omdat wij zelf enorme buitenmensen zijn, kwamen wij al gauw op het idee om een kleinschalige camping te gaan beginnen. Geen doorsnee camping maar een camping die gericht zou zijn op het luxe kamperen in een eigen kampeermiddel en/of in een bijzondere, luxe accommodatie met gastvrije eigenaren waar je je direct thuis voelt.”

Esther: “De grond die wij kochten was akkerbouwland met daarop twee bossen waaronder een bos met een natuurvijver. Dit was natuurlijk een cadeautje.”

Om van gewone grond naar een campingbestemming te komen bleek een lange, hobbelige weg te zijn waarbij het volgens Esther soms wel leek alsof zij in een aflevering van het programma Het Roer Om of Ik Vertrek waren beland met als verschil dat zij gewoon in Nederland waren gebleven. Toen uiteindelijk de vergunning rond was, konden Esther en haar man hun ideeen de vrije loop laten. Nadat de eerste bank waar zij bij aanklopten al direct akkoord ging met het bedrijfsplan en de financiering rond was, kon het stel aan de slag.

Esther: “We hadden ons huis verkocht want we moesten natuurlijk ook eigen geld hebben voor de bank. Ook hadden we onderdak nodig en omdat er in het begin niets gebouwd mocht worden – behalve 15 kampeerplaatsen- hebben we toen een oude lijndienstbus gekocht. Het idee dat je niet op de camping mocht wonen maar wél in de bus omdat deze op wielen stond, is natuurlijk zo krom als wat! Maar regels zijn regels en dus bouwden we eind 2007 de bus om tot een knus onderkomen.” In totaal woonde het gezin drie jaar in de bus. Een periode waaraan zij nog mooie herinneringen bewaren.

Esther: “We gingen naar de wc en douche in het sanitair gebouw. ‘s Winters na het douchen bevroren de natte haren weer op terugweg naar de bus. Ook was er een hoop gesleep met de was want  ook de wasmachine en droger stonden in het sanitair maar wel in een privé-ruimte. Tegelijkertijd ook weer handig want nu konden de gasten ook hun wasje draaien/drogen. ’s Avonds en ’s nachts plasten we op de emmer. Soms vonden we ’s morgens een ‘verassing’ van de kids. Alle schaamte voorbij! Maar we wilden graag iets opbouwen en als dit dan tijdelijk ( toen wisten we nog niet dat het voor 3 jaar zou zijn) even zo moest dan moest het maar zo zijn… Eerst de camping en dan wij.”

Toen begon voor het gezin de periode van uitlijnen, spitten en beplanten (met heel veel Beukenhagen). Bestellen van materialen voor het sanitairgebouw, receptie en afwas-eiland bestellen. Bouwen, terrassen aanleggen, buitenmeubels maken, nutsvoorzieningen regelen. Sowieso al veel werk maar er moesten ook nog allemaal geulen worden gegraven omdat er op het gehele terrein nog geen stroomkabels etc. lag. Er werd veel aandacht besteed aan het sanitair gebouw. Zij wilden zich hier absoluut in onderscheiden dus moest het lekker warm, schoon en op hotelniveau zijn.

sanitairgebouw met tekst

Een naam bedenken voor de camping viel in eerste instantie nog niet mee. Esther en Wim wilden graag een unieke, streekgebonden naam maar iedere keer als er een naam was bedacht, dan bleek deze, na wat gegoogle al te bestaan. Tot het moment dat Esther op een nacht wakker werd en vervolgens Wim dolenthousiast wakker maakte, wat overigens niet echt in goede aarde viel. “Ik heb het”, riep Esther,” ik heb het! Laten we de camping ‘Op Fietse’ noemen.”Ingang pad 9Z9K bewerkt

Op Fietse is een nummer van de Drentse groep Skik die een fietstocht beschrijft door Zuid-oost Drenthe. Esther: “De zanger, Daniel Lohues, woont nog altijd bij ons ‘op Erica’.”

In Januari 2008 verhuisde het gezin van hun huis in Klazienaveen naar de inmiddels omgebouwde bus in Erica en in Maart 2008 was het openingsjaar van de camping. “Het was zo spannend toen na bijna twee jaar voorbereiding eindelijk de eerste gasten op de stoep stonden. Mijn hart ging als een razende tekeer, volgens mij mijn mond toen ook, ik was zo enthousiast en wilde alles aan iedereen in 5 minuten vertellen!”

honden welkom met tekst

Ieder jaar, na weer een seizoen gedraaid te hebben werden er in de herfst en winter weer nieuwe projecten gerealiseerd. Zo werd er in 2009 een luxe blokhut gebouwd en wisten we in 2010 een oude schaftkeet op de kop te tikken die verbouwd werd tot een winkeltje waar klein meubilair en woonaccessoires voor de campinggasten en Webwinkelklanten wordt verkocht.  Alsof dat nog niet genoeg was, begon Wim in 2010 een eigen bedrijf. “Wim kreeg te maken met een bedrijfsbeëindiging van zijn baas en kon hierdoor met behoud van uitkering binnen een half jaar  een eigen bedrijf opstarten. Daar had hij wel oren naar en zo is Kachel Installatie Nijssen  ontstaan.”

Door dit ‘ontslag’ was Wim een half jaar thuis en kon er een begin gemaakt worden met het bouwen van een ‘echt’ huis waar het stel eind 2010 introk. Het huis is nog niet helemaal af maar Esther en Wim zaten niet stil want het plan werd opgevat om de bus met een bloedgang te verbouwen tot accommodatie voor het seizoen 2011.

In 2011 werd de Pipowagen waar het winkeltje in zat verbouwd tot bijzondere overnachtingsplek om ons nog meer te focussen op de camping want we deden nu wel heel veel dingen tegelijk.

romantische pipowagen incl tekst

 

pipowagen collage 2Maar ook nu waren de plannen niet op. Opnieuw werden de stappen doorlopen om het bestemmingsplan te wijzigen waarin ditmaal een bedrijfswoning en andere gebouwen werden meegenomen. Ook werd de camping bestempeld als reguliere camping waardoor deze het gehele jaar open mag zijn. In 2012 werd er via Marktplaats een enorme grote schaftkeet van 9 meter lang aangekocht die verbouwd werd tot receptie met een megagrote leestafel, inclusief gezellige woonbladen. En natuurlijk ontbreekt Wonen Landelijke Stijl niet; camping Op Fietse siert de binnenkant van het maartnummer!

Zelfbedieningsterras -Receptie - Wifi 1 bewerkt

 

Zelfbedieningsterras - Receptie - Wife 3 bewerkt

 

Zelfbedieningsterras - Receptie - Wife 4 bewerkt

Er werd ook een keukentje geplaatst voor het zelfbedieningsterras waar gasten en passanten zelf hun kopje koffie, thee, fris of ijs kunnen pakken en deze zelf mogen afrekenen door een euro in het potje gooien.

Natuurlijk moest er buiten een sfeervol terras komen waar men lekker kan zitten en aangezien Wim alle meubelen zelf maakt van steigerhout, werden ook deze meubelen door hem gemaakt. Dit biedt direct een gezellig binnenkomen als je de camping op komt rijden.
Esther: “In de winter van 2013 hebben we de ‘oude’ blokhut die vijf jaar dienst heeft gedaan, verbouwd tot heus Luxe Glamping-House. Vooral dit huisje is heel gewild en al vaak verhuurd. De term Glamping staat voor Glamourous Camping ofwel Luxe Kamperen in bijzondere accommodaties.”

Op het programma staat een make-over van de lijndienstbus en op dit moment wordt al druk gewerkt aan een project in ‘hogere sferen’ : er worden twee luxe boomhutten gebouwd in het kleine bos die het hele jaar door verhuurd kunnen worden. Geweldig! En Esther weet van tevoren in haar hoofd precies hoe alles eruit moet gaan zien…

Esther: “Om een lang verhaal kort te maken is het mijn passie om ideeën verwezenlijken. Heerlijk bouwen, klussen, verven en dan het allerleukste inkopen doen en het inrichten van onze – sommige nog toekomstige- bijzondere accommodaties om daarna enthousiaste gasten te mogen ontvangen die genieten van een kort of lang verblijf bij ons en in Drenthe!

Ook zou ik dit graag voor andere mensen willen doen.. lijkt me heerlijk!

Meer informatie over charmecamping Op Fietse vind je op de website www.charmecampingopfietse.nl 

Charmecamping Op Fietse is ook te vinden op Facebook!

Gastvrije groetjes!

Esther Nijssen

Luxe Glamping-House 6
 
Heb jij ook een vakantie-accommodatie te huur? Een camping, hotel, pipowagen, B&B, chalet of camper te huur? Ook jij kunt je accommodatie in deze rubriek aanprijzen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden: support@huisjekijken.com
GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Vakantiehuisje kijken bij | charme camping “op fietse”

Geef een reactie