Ninneke’s Corner | Vrij als een vogel

 

Spanje 2015 deel 1 A (28)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Stelletje herrieschoppers,die leuk zijn om naar te kijken

Vrij als een vogel

Spanje deel 3 A (20)

one day i w’ll fly away

Wie zee , strand opzoekt komt onvermijdelijk zeemeeuwen tegen. Een stelletje herrie shoppers die leuk zijn om naar te kijken.Toch alleszins ik vind ze fascinerend.Veel mensen vinden er maar niks aan,lopen ze voorbij.Ik ga ze net opzoeken,één van mijn voornaamste bezigheden tijdens onze vakantie te Spanje.Het ligt ook in lijn van mijn hobby’s het spotten van dieren en fotografie.Deze vogels maakte van mij een vroege vogel.Stond geregeld al om 5 uur a half  6 uur in de morgen op.Me klaar te maken richting strand te begeven.Waar ze al ijverig het strand af zochten naar wat eetbaars.Vanwaar wij onze voorlopige stek hielden,is het op een 15 minuten wandelafstand.Van bij ons op de camping het strand op , naar rechts. Tussen de rotsen beklom ik  de treden op de trap om dan via een wandelpad ,  de volgende baai te ontdekken.Daar lag een grote rots partij als een klein eilandje de zee in.Prachtig aangezicht,deze habitat van de meeuwen die omhoog torende.Daar vertoefden ze talrijk.Cirkelend in de lucht,op hun eiland,op het strand.Krijsend naar elkaar,de kleine jongen roepend op hun ouders.Hun nek uitgerekt,hun snavel de hoogte in kwieeek kwieeek kwieeek.Voorstelling op de eerste rij.Want het strand kende zo vroeg nog geen zonnebaders.Ik kon mezelf een mooi plekje gunnen.Met het oog gericht op de volle actie.Het waterballet op de golven. Die de meeuwen meevoerde heen en weer.Soms leken ze een vurige paso doble uit te voeren ( of was het nu een Argentijnse tango want dat is nog niet zo heel zeker ) . Hun vleugels dreigend gespreid naar elkaar.Dansend op het strand,de menigte joelend.De vleugels zwiepten over en weer,als de cape van de toreador.Prachtig schouwspel vond ik het.Nu nam ik ook wel steeds het zekere voor het zekere.Dat ze mooi in beeld konden gebracht worden.Nam steeds wat overschot stokbrood mee. In kleine stukjes strooide ik het dan ter plekke.Nam plaats enkele meters verder en wachtte rustig af. Had me voorgenomen indien ze niet alles opaten,het terug op te rapen en in de vuilbak te gooien.Maar steeds was alles opgepeuzeld.Bevonden ze het stokbrood te hard om in te pikken,liepen de slimmeriken met een stukje brood in hun bek naar het water waar ze het in sopte.Geen stomme beestjes hoor.Het stoorde hen niet dat ik zo dicht bij hen zat,ze vlogen rakelings over mijn hoofd om te landen.Zelfs na enkele dagen was er zelfs al een brutaaltje die niet kon wachten tot ik de zak met brood had geledigd.Die zat al aan mijn voeten stukjes te nemen.Terwijl ik de rest van het stokbrood in kleine stukken verkruimelde.Dit brutale jochie had toch affectie voor me,ging niet meer uit mijn buurt. Hij zocht mijn gezelschap op. Ik met mijn zitvlak op het strand, fototoestel in aanslag, kwam deze lekker gezellig bij me zitten. Soms ging hij ook nog wat brood pakken,maar kwam dan weer terug bij me. Beetje rond me huppelend,of gewoon in mijn nabijheid zittend.Wantrouwen in me had die niet.Ging ook nog een dutje doen.Met zijn buik vleiend op het kleine kiezelstrand,oogjes toe.Het leek zelfs of hij/zij zich beschermd voelde bij me.Uren heb ik daar verstreken.De eerste strand bezoekers kwamen opdagen.Tot het strand me te druk werd.De tijd ging zo vooruit,voor ik er erg in had was het gauw 10 uur tot zelfs 11 uur.De hoogste tijd me terug een weg te banen tussen de vele kleurige handdoeken met schaars geklede mensen op.Vele ogen op mij gericht.Want op dit uur van de dag in de hitte was ik al een bezienswaardigheid , nog getooid in drie kwart broek, topje en stevige wandel bottinen. Beetje gek ook is dat de eerste dagen,niemand interesse toonde in de meeuwen.Maar hoe meer dagen verstreken,hoe meer meeuwen zich rond mij begaven.Stonden er ook een hele reeks mensen achter me op veilige afstand , ook foto’s te nemen en te filmen. Maar om jullie een kijk te geven op wat ik mocht meemaken,door mijn lens.Hier een kleine greep foto’s uit de duizenden.Van de druk bezochte  vlieghaven,het was dalen en opstijgen.

Spanje 2015 deel 1 A (3)

Rots eiland habitat van de zee meeuwen

Spanje 2015 deel 1 A (13)

zonder woorden

Spanje 2015 deel 1 (1062)-1-1-1

Dirigent

Spanje 2015 deel 1 (431)-1-3-1-1

Ready for take off

Spanje 2015 deel 1 A (30)

Help ik wil niet nat worden

Spanje 2015 deel 1 A (26)

Pootje baden

Spanje 2015 deel 1 A (22)

zeemeeuw jong

Spanje 2015 deel 1 A (21)

Klimmen , klauteren en huppelen

Spanje 2015 deel 1 A (19)

Lopen op het water

Spanje 2015 deel 1 A (18)

opstijgen

Spanje 2015 deel 1 A (17)

ik zie ,ik zie ,wat jij niet ziet

Maak even wat plaats op de landingsbaan !!!!!

 

Spanje 2015 deel 1 A (14)

Spread my wings and fly …. up up up to the sky

 

i’ve got my wings to bring me there

Spanje 2015 deel 1 (237)-1-1

opkrassen jij

 

Spanje 2015 deel 1 A (12)

ik ben hier weg

 

Spanje 2015 deel 1 A (8)

heftig

 

Spanje 2015 deel 1 A (4)

paso doble

 

Spanje 2015 deel 1 A (7)

lekker

Spanje 2015 deel 1 A (1)

Hé dat is van mij

Spanje deel 3 A (29)

I will follow you , wherever you may go

 

Spanje deel 3 A (27)

aankomst

 

Spanje deel 3 A (25)

de sterkste overwint

 

Spanje deel 3 A (21)

Gewoon prachtig om zien

 

Spanje deel 3 A (17)

Geef dat terug

 

Spanje deel 3 A (16)

trio

 

Spanje deel 3 A (15)

Arena gladiatoren

 

Spanje deel 3 A (10)

ra ra wie zou het vrouwtje zijn

 

Spanje deel 3 A (5)

Je bekijkt het maar ik maak me uit de voeten …… euh poten

 

Spanje deel 3 A (4)

Kwieeek kwieeek kwieeeek

 

Spanje deel 3 A (2)

scherp gebekt

Dit is slechts een kleine impressie van zovele uren plezier met het spotten van de zeemeeuwen.Maar hoop dat jullie genoten hebben van het uitje mee naar het strand.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie