That’s what fans are for| Zomer!

 

imageInmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep 

op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Reden genoeg om Carol te vragen zich als blogger bij ons team aan te sluiten. Vanaf nu kun je regelmatig genieten van haar heerlijke schrijfstijl. Ken jij onze fangroep op Facebook nog niet? Na Carol’s verhalen twijfel je geen seconde meer en meldt jij je meteen aan…. En dat vinden we hartstikke gezellig!

Haar eerdere blogs hebben we natuurlijk voor je in een handig rijtje gezet.

NU een WINactie van champagne glazen set i.v.m. behalen van de 10.000 + leden van de fangroep !DSC_0339

Inmiddels is de meteorologische herfst begonnen. Die begint namelijk voor meteorologen al op 1 september.  Waarom? Nou gewoon, gemakzucht.  Anders wordt hun werk te ingewikkeld. De astronomische herfst begint dit jaar trouwens op 23 september en niet, zoals wij altijd denken op de 21e. Dat heeft weer met de stand van de maan te maken. Volgen jullie nog? Laat maar zitten. Het weer houdt zich er toch niet aan. Ik kon het in ieder geval niet volgen deze zomer. Het was een knappe zomer, dat weer wel. We hebben zowel hitte- als regenrecords gebroken… Jippie, Dat kan toch maar mooi weer in de annalen van de weergeschiedenis. Maar er was téveel water! image

Als het niet met bakken uit de hemel kwam dan kwam het uit poriën waar ik het bestaan niet eens van wist. Doe mij maar gewoon een graad of 2-23. Zodat je kan bewegen zonder dat in elke huidplooi water komt te staan (en elke zomer lijk ik meer huidplooien te hebben..), dat je bril gewoon op je neus blijft staan, je haar niet spontaan instort en je mascara gewoon op je wimpers blijft, je je niet druk hoeft te maken over zweetvlekken en ‘ruik ik nog wel fris..’ ben ik nog iets vergeten? En dan mag het best af en toe even regenen. Voor de tuin en de boeren. Maar als ik nu nog een boer hoor zeuren over droogte, rijg ik hem aan zijn riek. Nee, ik vond het een zomer van niks. Ik kan goed tegen de hitte zolang met mijn derriere aan een strand lig en af en toe in zee kan vallen. Maar ik lag niet aan het strand. Ik dreef hier, met de zweetparels op mijn kop, alsof ik een 24/7 opvlieger had, van de tuinstoel af.

Wij gaan dit jaar dus laat op vakantie. Ik weet niet goed meer wie van ons dit bedacht heeft maar ik denk manlief want het is een stom idee. Echt niks aan. Ik hoor het nog iemand zeggen….Zo heerlijk meid, die rust als iedereen weg is. Rust?  Ik vond er geen bal aan.

Behalve dat ik druk was met het oprapen van andermans post, want dat krijg je dan he, heb ik me te pletter verveeld. Wat een deprimerende dooie boel. De kinderen waren weg. De buren waren weg. In het park kwam ik geen hond meer tegen. Op facebook was zowat iedereen weg. Allemaal op vakantie. En wie er was maakte hortensiakransen en verving de schelpen al door dennenappels, beukennootjes en wat er maar voortijdig uit de bomen was gevallen door, jawel… de zomerstormen! En zelfs mijn hond was weg want die verstopte zich in de schuur om maar te kunnen slapen, Die kon mijn plotselinge overvloed van aandacht blijkbaar niet aan. Ik ging van gekkigheid bijna een hortensiakrans maken maar werd op tijd verstandig. Ik heb tenslotte al tweemaal een hele bos verknald met drogen dus zou zonde van de krans zijn.

Gelukkig appte een vriendin.

‘Kom je lunchen?’

Toen dacht ik aan Hugo. Had ik hier gezien. Hugo… Met muntblaadjes erin. Het zomerdrankje van 2014, vorig jaar dus. Zucht, weer wat gemist. Zelfs nog nooit van gehoord. Onder welke steen had ik gelegen? Dus ik appte terug ‘Yep, ik neem Hugo mee!’ Nu weet zij meer van drank dan ik én komt bij een heuse slijter. Mijn wijn is van het type ‘slobber’ en negen van de tien keer van een supermarkthuismerk. De tiende keer is het een krijgertje. Ik dacht dus dat zij Hugo wel zou kennen. Ook omdat ze terug appte..goed idee. image

Tja, we hadden dus genoeg te eten. Maar wel een beetje weinig Hugo voor bij de drie persoons lunch.  Nu krijg je bij haar geen sneetje toast met gebakken mosseltjes. Iets wat ik al een culinair hoogstandje vind. Stuur mij een keuken in en als ik er uit kom ziet het er uit of er een chef kok huisgehouden heeft. De keuken dus.  Maar mijn culinaire resultaten zijn van mager niveau. Ik ben er gewoon niet goed in. Mijn vriendin dus wel. Hoewel ik dit keer “iets simpels hoor meid, want het is me veel te heet!” zou krijgen. Noem het maar simpel. Courgettesoep vooraf, uit eigen tuin en keuken natuurlijk (en ik weet niet eens hoe de plant er uit ziet) en een maaltijd salade met gerookte kip, granaatappel, avocado, appeltjes en ik weet echt niet wat er nog meer in zat. Voor mij onbekend namelijk maar zó lekker!  Zelfgebakken brood en boter met zeezout. En Hugo.

Zonder de munt. Want we hadden geen munt. En ik was daar niet rauwig om want het mag dan enig staan,image ik héb iets tegen dingen die in mijn glas drijven. Dan neem ik een slok en dan flubbert er zo’n blad voor mijn tanden. Ik krijg het domweg niet voor elkaar zoiets trendy en stijlvol weg te krijgen. Ik kreeg ooit in een eetcafé muntthee voorgezet. Was dé trend.  Heet water met blaadjes. Jippie. Heb me eerst suf geroerd want ik dacht dat het nog kleur zou krijgen maar dat was de bedoeling niet. Ja, oké… Het werd wat groenig. Ik kreeg meteen een flashback naar de guppy’s op mijn zolderkamertje vroeger. Die had ik in een vierkante accubak want dan hoefden ze niet oeverloos rondjes te zwemmen. Ja, je bent dierenvriend of niet. Wel was ik altijd wat overtijd met schoonmaken. En dan kreeg dat water dus zo’n groenig kleurtje. Van dat water wat je dus never nooit op zou drinken tenzij je verdwaald bent in de Sahara. Nu wilde ik dit plaatje niet plaatsen. Bang dat jullie nooit meer muntthee zouden drinken zonder visuele bij-effecten. Maar kon het niet laten.

Nou ja, in die thee gooide ik dus ook nog suiker, fout! Daar moet honing in. Natuurlijk…En dan moet je dat opdrinken en die bláádjes… Doe mij lekker een cappuccino. In ieder geval is Hugo zonder munt ook heel erg lekker!

Zo’n 4 uur later vertrok ik bij mijn vriendin met een dikke knuffel en “volgende keer bij mij he?”. Want dat zeg je dan. En nu zoek ik dus een super recept. Maar wel makkelijk graag. Want als het mis kan, dan gaat het ook mis. Goede cateraar mag ook. Maar ook weer niet té goed want dan wordt het ongeloofwaardig. En geef me meteen het nieuwste trendy drankje even door. imageWant om eerlijk te zijn is mijn ‘all seasons’ drankje dus gewoon water! Ik lust alles.. En graag ook, maar drink echt liters water op een dag. Liters! Het staat altijd klaar, naast mijn bed, op het aanrecht, in mijn tas, óveral.

Gelukkig mag ik dus eerst nog even op vakantie. Als de zomer hier, astronomisch dus, overgaat in de herfst ben ik opimage vakantie. Zelfde plekje als vorig jaar alleen met het dappere voornemen dit jaar iets meer te doen. Niet téveel, ik ga niet joggen ofzo hoor. Maar het schijnt er erg mooi te zijn en vorig jaar waren we echt zó schandalig lui. Deden niets dan lezen, luieren en te veel eten. Enveel water drinken. In zuidelijke landen is een fles of karaf water, bij al dat té lekkere eten, op tafel gebruikelijk.  Heerlijk vind ik dat. Naast de gebruikelijke wijn, dat weer wel. Ach, Ik pas me makkelijk aan.

Agua? Si, sin gas por favor. 

Dus terwijl hier de gemaakte herfsthoekjes al niet meer te tellen zijn en s ‘avonds het ene na het andere sfeerplaatje met ” heerlijk weer de kaarsjes aan” elkaar op volgt… ga ik lekker proberen de hele herfst over te slaan. Zouden ze daar al kerstballen verkopen? Zet ik gewoon meteen een boom op bij thuiskomst. Moet kunnen toch?

 Ik laat huis en hond dus achter in de (o, als dat maar goed gaat) capabele handen van mijn kinderen en ben dus even lekker weg.

Happy Fall Y’all

 

Cheers,

Carol

 

Ps Niets, maar dan ook geen enkel woord in deze tekst is bekritiserend of neerbuigend bedoeld.

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie