Ninneke’s Corner Culinair | Tapas

MWSnap107Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns. Het is weer maandag en dat betekent Ninneke’s Corner Culinair, met een free printable receptenkaart!

Vandaag koken we niet, we maken het ons heel makkelijk…

Sinds kort bieden wij de heerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaarten. Wil jij de recepten ook graag bewaren, klik dan op de receptenkaart rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bevat 2 kaarten die je kunt printen.

Van de diverse tapas die Ninneke presenteert kun je het bruschetta-recept printen!

Tapas

Lekker nazinderen met de vakantie in het geheugen

Eens een dag niet koken,het je makkelijk maken is geen schande.Je kan best ook lekker tafelen zonder te koken.laat je potten en pannen maar in de kast staan.We happen vandaag lekkere tapas.Aanvullend met wat brood erbij.Krijg je ook voldoende binnen.Of maak er een heerlijke bruschetta bij.Zalig om op zwoele zomeravonden buiten te zitten.Genietend van al de lekkere zuiderse dingen.Wat me voert naar Spanje.De geuren die op je afkomen op de lokale markten.De talrijke kramen met olijven,gedroogde hamen,de kazen.Ik proef het haast al op mijn tong.Om op het vakantie gevoel te blijven nazinderen,serveren we eens wat tapas.Natuurlijk hoort daar een fles cava bij.Voorzie een rijk assortiment aan verscheidenheid. Leg het mooi op grote houten planken uit de olijfboom gemaakt.Zet een waaier van vrolijk gekleurde schaaltjes.Met al evenredig aan kleur lekkere dingen in gepresenteerd.Olijven,feta,ansjovis,chorizo,fuet,manchego kaas,zon gedroogde tomaten,gevulde sweet pepers,parma ham,serrano ham.pata negraAllemaal zo heerlijk.Gezellig lang genieten op een rustig tempo.Net of je met vakantie bent.Ook leuk voor als je vrienden uitnodigt.Je bent er steeds mee bij betrokken.Je moet niet om de haverklap in je pot gaan roeren in de keuken.Het is weer eens wat anders als de barbecue en bovendien ook nog heerlijk.

Column vakantie souvenirs A (13)

Happen maar

column tapas en sunflowers A (4)

heerlijk voor bij de tapas of als vooraf

Column vakantie souvenirs A (15)

njammie

Column vakantie souvenirs A (16)

aanvallen

column tapas en sunflowers A (5)

Bruschetta

column tapas en sunflowers A (1)-1-1

Simpel maar lekker

Wil je ook zo een lekkere bruschetta erbij of als vooraf serveren.Dat is ook een makkie.

Wat heb je nodig voor deze bruchetta

een klein lang wit brood  niet  gesneden

tomaten

rode ui

verse basilicum

olijfolie van goede kwaliteit ( voor koude bereidingen)

zwarte peper uit de molen  en eventueel wat zout

teentje knoflook

Bereiding; snij dikke plakken van het brood van 2 cm.Wrijf bovenkant wat in met olijfolie.Leg op een rooster met bakpapier.Zet in voorverwarmde oven van 185 °.Ondertussen schil je de tomaten,verwijder je de zaadjes.Snij het vruchtvlees van de tomaten in kleine stukjes.Snipper de rode ui heel fijn.doe bij de tomatenstukjes.Knip de basilicum fijn en meng onder de tomaten.Doe er wat zwarte peper uit de molen bij.Eventueel ook een snuifje zout.Vervolgens wat olijfolie.Meng goed.Voel of de snede brood al krokant gebakken is zoals een toost.Wrijf dan eerst met een teentje knoflook over de  geroosterde boterham.Verspreid het tomaten mengsel over de toost en serveer.

 Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie