Ellen Pitlo | Visite?

 

nk sledehondenraceNaast haar baan als zelfstandig ondernemer vult Ellen Pitlo haar dagen met het verzorgen van haar dieren. Jaren geleden kochten zij en haar man een vervallen boerderij die ze omtoverde tot een paleisje. Met drie paarden, een Griekse adoptiehond en een poes uit het asiel is er altijd wel wat te beleven in het leven van deze kleuradviseur. Haar blogs zullen dan ook een mengelmoes zijn van dieren en buitenleven met een uitstapje naar kleur…

Natuurlijk zijn wij dol op visite, maar soms……

Onze boerderij is aan de voor- en achterzijde voorzien van een breed pad. Om ongenode gasten te weren, plaatsten we borden met teksten als ‘eigen weg’ en ‘verboden toegang’. Kennelijk hebben veel wandelaars en fietsers een nieuwe bril nodig of moeten ze terug naar school, want lezen…Als ik deze mensen aansprak op het feit dat ze zich op eigen terrein bevonden, kreeg ik steevast een geïrriteerde reactie zoals: ‘ik wandel hier al jaren’ of ‘van de vorige eigenaar mocht het wel’. Hier was natuurlijk geen speld tussen te krijgen.

nk sledehondenrace

Bron: www.dedemsvaartsecourant.nl/nieuws/regio/298562/sledehondenrace-in-hardenberg.html

de NK sledehondenraces was in volle gang op ons terrein

Op een zondag struikelde ik bijvoorbeeld over een complete familie die in onze tuin zat te picknicken. Nadat ik van de schrik was bekomen besloot ik vriendelijk te vragen of ze wilden verkassen. De vader van het gezin werd ongelofelijk kwaad omdat ik de familiebijeenkomst blijkbaar ruw had verstoord.

In dezelfde periode toerde een mevrouw met een baby, op haar fiets, over ons pad. Toen ze mij zag riep ze dat haar kindje een zonneallergie had en alleen onder de bomen kon fietsen. Klaarblijkelijk voldeden alleen de onze aan haar eisen.

Op een onbewaakt ogenblik stopte er een auto waar een mevrouw, in kennelijk hoge nood, uit rende om een grote boodschap te doen. Steven nam dit tafereel waar en stapte vervolgens op de dame in hurkzit af. Betrapt sprong zij met onderbroek op haar knieën en een lint wc papier achter zich aan, terug in haar bolide en reed vol gas weg! Gelukkig voor haar was Steven net te laat om het kenteken te noteren.

Verder werden wij ooit gewekt door een enorm geblaf. Het bleek dat, zonder overleg, de NK sledehondenraces in volle gang was, dwars over ons terrein. Gelukkig kwam de organisatie aan het eind van de dag nog wel even excuses aanbieden, met als pleister op de wonde een fles wijn van de Aldi.

We besloten dat het tijd werd om een hek te plaatsen

bejaarden met stokken

Bron foto: http://www.3-tage-wellnessurlaub.de/senioren-wellness.html

Nadat de afgelopen jaren hordes wandelaars, met of zonder vee en kroost, pelotons fietsers, groepen bejaarden met skistokken, maar vooral analfabeten en blinden ons terrein bevolkten, besloten we dat het tijd werd om een hek te plaatsen. Ook al vreesden we hiermee genomineerd te worden voor de gouden eikel.

Groetjes Ellen

 

OVER Ellen Pitlo
Ellen Pitlo

Naast haar baan als zelfstandig ondernemer vult Ellen Pitlo haar dagen met het verzorgen van haar dieren. Jaren geleden kochten zij en haar man een vervallen boerderij die ze omtoverde tot een paleisje. Met drie paarden, een Griekse adoptiehond en een poes uit het asiel is er altijd wel wat te beleven in het leven van deze kleuradviseur. Haar blogs zullen dan ook een mengelmoes zijn van dieren en buitenleven met een uitstapje naar kleur…

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie