Paintings by Wilma | “Het verhaal “

wilma 11 sept Wilma woont samen met haar man , 2 puberzonen en 2 katten in Bruchem in de Bommelerwaard .Haar passie is schilderen . Het wel en wee over deze uit de hand gelopen hobby zal ze met jullie delen in haar blog Paintings by Wilma. Wekelijks zal zij iets vertellen over o.a.haar inspiratie en haar nieuwste werk…

“Het verhaal”

Ik krijg altijd zoveel reactie’s op het schilderij met het donkere kindje . Aangezien het niet zomaar een meisje is ,is hier het verhaal!

Het begon met de open atelier kunstroute waar ik in 2014 aan mee deed. Andere exposanten hadden een wijnproeverij of iets dergelijks uitgenodigd tijdens de expositie . Ik heb gekozen voor een goed doel. Een buurmeisje van mijn man  Janneke Slegh werkt op vrijwillige basis in een opvangtehuis voor (wees) kinderen in Uganda de meeste hebben HIV of aids.. Wij vonden dit een mooie gelegenheid om aandacht te vragen voor haar werk. Dus heb ik van Janneke  een aantal foto’s gekregen van haar “kindjes” om te schilderen. Het was moeilijk kiezen maar  uiteindelijk heb ik Jessica uitgekozen een weesmeisje met HIV.

uhgeyfg

Omdat ik zulke mooie foto’s had , allemaal met een verhaal heb ik nog een meisje geschilderd Rehema. Dit op een plank die over was van onze verbouwing. ik2fjpy

Van allebei de schilderijen heb ik kaarten laten maken.

Rehema is helaas overleden , met Jessica gaat het goed. Af en toe als Janneke haar weer heeft gezien stuurt ze me een berichtje.

Wordt vervolgd,

Fijn weekend, Wilma

www.facebook.com/PaintingsByWilma

www.wilma.exto.nl 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie