Ninneke’s Corner | Cake vormpjes als tafel decoratie

Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….

Nee ik wil geen verjongingsproces,ik wil een verouderingsproces

Cake vormpjes als tafel decoratie

Leuke tafel aankleding met cakevormpje

We bevinden ons alweer in de herfst.Wat ons ertoe aanzet weer  te gaan frutselen.Of beter gezegd nog MEER te gaan frutselen.Dan worden schilderskwasten weer in bereik gelegd.We gaan  brainstormen over hoe we de tafel gezellig kunnen aankleden.Want ook in de herfst blijven we langer natafelen.Niet alleen de kaarsjes worden weer volop aangestoken.We schenken meer aandacht aan hoe we onze tafel in de spotlight gaan zetten.Met kleine accenten die voor een originele,knusse setting zorgen.Dat hoeft ook helemaal niet duur te zijn.Vaak is het leuk zelf decoratie te maken.Of spulletjes die je aanschaft mits een kleine verandering in een mum van tijd er helemaal anders doet uitzien.Een likje verf kan soms al voldoende zijn.Zo dacht ik erover toen ik bij de action zo van die kleine silicone cake vormpjes zag liggen.De meeste zullen waarschijnlijk meteen denken van ;ooh leuk ik ga cakejes bakken.Ik dacht;die ga ik lekker schilderen.Ik wilde die even een verouderingsproces geven.Wou ze een roestige aanblik geven.Nu kan je die ook natuurlijk ook zo gaan kopen op brokantemarkten.Maar of je er dan 6 tegelijk zal vinden is nog maar de vraag.En als ik iets in mijn hoofd heb ,ja dan had het gisteren al moeten gebeuren.Voor wat het moet dienen is dit ook goed genoeg.Gewoon ter tafeldecoratie en niet zozeer als brocante verzameling.Dus wat hebben we gedaan?We hebben eerst de silicone vormpjes een laag primer voorzien.Goed laten drogen.Dan een laag okergele verf,dat weer laten drogen.Nu mag de bruine verf erop,maar wel deze keer met de kwast tamponneren of met sponsje.Zodat het gele eronder hier en daar nog wat zichtbaar blijft.Nu zijn de in het oog springende fel gekleurde vormpjes in een roest kleedje gestoken.Wat warmer nu aanvoelt op een bord geschikt.Leuk voor een kaartje aan te hangen met boodschap of naam.Je steekt dan voorzichtig met een naald een gaatje door het vormpje.Trek de draad of dun koord erdoor.Hang er een kaartje aan.Je kan van deze vormpjes ook een bundeltje vormen aan touw om op te hangen in de keuken ook decoratief.Hang deze dan op ongelijke hoogte dan voor een mooi effect. Ze verwerken in een krans is ook bijzonder leuk.Vooruitziend naar kerst een leuke hanger voor in de boom.Als je ze niet gebruikt om de tafel mee op te smukken,liggen ze ook charmant in een schaal.Silicone vormpjes je kan er weer alle kanten mee uit.Wie zegt dat je ze alleen kunt gebruiken om te bakken.Voor een extra aanvulling op je bord,koop je ook van die silicone vormpjes om echt te bakken.Neem dan wel dezelfde vorm als diegene die je gaat schilderen.Bak dan cakejes,leg een geschilderd vormpje op je bord schik een cakeje erbij.Je hebt een prachtige tafel aanvulling op je bord en tevens ook een gebakje voor bij de koffie.Ik hoef jullie natuurlijk niet te zeggen dat je de geschilderde vormpjes niet meer kan gebruiken om in te bakken hé.Alhoewel,als ik soms de handleiding lees van elektrische huishoud apparaten,dan trek ik mijn wenkbrauwen op.Dan vraag ik mij af of  er dan mensen zijn die hun strijkijzer of zo gaan onderdompelen in het water.Dus met de handleidingen in mijn achterhoofd maak ik jullie er toch maar attent op.Koop een aantal vormpjes om te schilderen,en eventueel zelfde aantal vormpjes om te bakken.En dan nu het resultaat.

Column verouderings procces (13)-1

Jonger dan je vermoed

Column verouderings procces A (3)

Silicone cake vormpje word tafel aankleding

 

Column verouderings procces (15)-1

extra leuk met kaartje

Column verouderings procces A (9)

Simpel,romantisch en toch ook een beetje stoer

Column verouderings procces A (8)

Met koper bestek erbij

Column verouderings procces A (23)

Het cakeje is voor achteraf bij de koffie

Column verouderings procces A (25)

Het vormpje is bedrog,het gebakje is echt

Column verouderings procces A (26)

Leuk toch

Column verouderings procces A (10)

In the spotlight

Column verouderings procces A (34)

Past bij elke kleur bord

Column verouderings procces A (35)

Meer stoerdere toets

Column verouderings procces A (37)

uitnodigend

Column verouderings procces A (33)

Lieflijk onder een stolp

Column verouderings procces A (31)

charmant

Gewoon louter decoratief in wat kommen

Column verouderings procces A (40)

Net echt

Column verouderings procces A (29)

Verzameling echt brocante en nep brocante

Column verouderings procces A (22)

Landelijk gegeven.

Heb je de smaak te pakken?Kun je ook een grote silicone vorm zo een roestig verweerd voorkomen geven.Die zet je bij op tafel,maak er een mooi bloemstukje in en je hebt het thema doortrokken.Ook meerdere bijeen is altijd prachtig om zien.Je hoeft niet in alle bloemen te voorzien.Het staat net beeldig er enkele zo bij te zetten.Werk dan met verscheidene formaten.dan ontstaan,speelse hoogtes en laagtes.

 

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie