Ninneke’s Corner Culinair | Kip archiduc

kip archiducIk ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns. Het is weer maandag en dat betekent Ninneke’s Corner Culinair, met een free printable receptenkaart!

Sinds kort bieden wij de heerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaarten. Wil jij de recepten ook graag bewaren, klik dan op de receptenkaart rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bevat 2 kaarten die je kunt printen.

Een mals stukje kipfilet kan er altijd wel in; het recept van de kip vind je op de receptenkaart!

Kip archiduc

column kip archiduc en reiger 014-1

Lekker voor door de weeks

Kip is toch een van de meest veelzijdige stukken vlees.In zijn geheel bereid,of enkel de bouten of de filets.Vandaag gaan we voor de borst filets van de kip.Het is een gerecht dat zich goed laat smaken.Geen hoogstaande culinaire tierlantijntjes.Niet iets dat je op een feest diner zou voorschotelen.Een smakelijk doordeweekse maaltijd.Maar zo rechtdoor maaltijden moeten er ook zijn.Het kan niet elke dag feest zijn.Of gewoon voor in het weekend in gezinsverband,kan ook prima.Het is alleszins lekker.Met verse frietjes erbij.Nog een aardigheidje het is ook redelijk vlug klaar.

 Wat heb je nodig

Kipfilets

verse peterselie

750 ml nutroma ( koffiemelk )

scheut madeira

500 gr verse champignons

half tabletje kippenbouillon

frietaardappelen

 wat boter

peper en zout

cayennepeper

paprikapoeder

wat maizena

Simpel maar smakelijk

Bereiding;schil de friet aardappelen.Duw ze door de frietsnijder of snij gewoon met de hand met aardappelmesje frietjes.Spoel de frietjes onder water voor het zetmeel.Bak de frietjes voor op een 160 ° in de frituurketel,in delen.Laat ze niet doorbakken.Doe de frietjes in een kom en zet ze opzij,zodat ze goed kunnen afkoelen.Het beste is dat je het enkele uurtjes op voorhand doet,voor het beste resultaat te bekomen.Doe in een braadpan wat boter en laat smelten op middelhoog vuur.Kruid de kipfilets met zout en peper.Bak ze rondom gaar.Doe in andere pan weer een klontje boter,laat deze smelten.Stoof hierin de champignons .Die je eerst schoon hebt gemaakt en in plakjes hebt gesneden.Kruid met zwarte peper uit de molen,wat cayennepeper en snuifje paprika poeder.Als de champignons wat gestoofd hebben doe er dan een scheut madeira bij.Laat even wat inkoken.Doe wat nutroma apart in een tas of glas om deze met maizena te binden.Doe de rest van de koffiemelk bij de champignons.Doe het halve kippen bouillon tabletje erbij en laat op kookpunt komen.Bind de saus aan met het maizena papje dat je maakte,met de apart gehouden koffiemelk.Ondertussen heb je ook al voorzien dat de frituurketel terug aanstaat.Deze keer op 180 ° om de frietjes mooi goudkleurig af te bakken.Leg een stukje kip op een bord,drapeer met de champignons saus en bestrooi met verse peterselie,die je fijn hebt geknipt.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie