Ninneke’s Corner | Pompoenen in een roestige waas

Wil jij ook met de trend meedoen en je vazen, tuinpotten en ornamenten van een roestige waas voorzien? Ninneke laat je in deze column zien hoe je zelfs je pompoenen heel makkelijk aanpast aan de trend van nu!

Pompoenen in een roestige waas

IMG_7612  watermerk !!!!!!!!!!!

stilleven met een roest kantje

Nu is het de tendens van in de tuin ornamenten in roest aan te brengen; kroon, vazen, bustes…Vroeger zouden we vlug de kwast hebben genomen om het weer roestvrij te maken, met koper borstel loshangende deeltjes te verwijderen, dan er een metaalverf over te zetten zodat het weer gaaf is. Nu is het net leuk het een verweerde uitstraling te geven. Dit bracht me echter op het idee van pompoenen te trachten een roestige aanblik te schenken en dat lukte aardig. Het is toch zachter als het fel oranje en het schikt zich mooi tussen wat groen. Ik vind dit een creatie voor buiten op een tafel.

IMG_7618 watermerk

Leuk voor buiten op tafel

IMG_7661 watermerk

De herfst zit eraan te komen

IMG_7683 watermerk !!!!!!

Steekt mooi af tussen het groen

Het geeft een warme herfstsfeer weer; we zitten misschien niet zo gauw meer in de tuin nu, maar een aanblik op zulk tafereel vanuit je raam is ook prachtig. Of als je een prieel hebt waar je nog beschut zit of veranda is dit een gezellige aankleding om er nog van je kopje koffie te kunnen genieten of een boek te lezen. Het komt goed tot zijn recht op een lange rechthoekige tafel zodat je wat uitgestrekter kan werken over de gehele tafel. Je vult hetl aan met plantjes, hop, kastanjes, herfstbladeren, draadstolp, kroon, vogelkooi, takken, dennenappels, eikels of wat je dan ook voorhanden hebt, wat je bijeen gesprokkeld hebt uit de natuur. Maak er een schilderij van tot het naar je voldoening is om van te genieten.

IMG_7675 watermerk

De zwarte kroon,met net dat beetje roest aan steekt mooi af

IMG_7619 watermerk !!!!!!!!!!!

dit is hoe het moet…

Ook zin gekregen? Het enige dat je te doen staat is weer de verfkwast te hanteren. Zet eerst je pompoenen in de primer, vervolgens beschilder je ze met een felle oker kleur en dan breng je donker bruin aan met tamponneerkwast of schuurkant van een vaatsponsje. Zie dat je niet teveel verf op je borstel hebt of de spons. Eventueel haal je eerst met een ander sponsje het teveel aan verf weg. Bewerk zo de pompoenen af, niet strijken maar doppend, zodat je de onderliggende kleur erdoor ziet komen en het een roest effect krijgt. Je kan er mee spelen tot je tevreden bent over het resultaat. Succes!

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook Ninneke’s Corner 

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Ninneke’s Corner | Pompoenen in een roestige waas

  1. Pinkback: Thomas

  2. Pinkback: Maandoverzicht Blogmagazine| September 2015 | Huisjekijken

Geef een reactie