Huisjekijken…All Seasons | de geur van Frankrijk

Foto-s-van-een-weblog-with-brocante-deze-vrouw-ging-op-vakantie-in_1343303173-van-JoyIk ben Patricia, woon samen met mijn man en twee puberkinderen in een Limburgs, klein dorpje en daar leef ik me uit met het maken van kransen en andere groendecoraties, prachtig in combinatie met brocante. Ik ga regelmatig schrijven over mijn leven met brocante…

Op het moment dat jij hier zit te lezen, loop ik misschien wel op een gezellige markt op zoek naar mooie brocante vondsten. Heerlijk genietend van de warmte in het zonnige Zuid-Frankrijk, met z’n karakteristieke huisjes met de mooiste luiken. Tja die luiken, daar kom ik graag later nog even op terug.

De geur van lavendel past zo goed bij brocante…

Ik zou zo graag de geur even over willen brengen van de lavendelvelden die in de Provence aan overvloed te zien zijn. Prachtige paarse gloed over lang gestrekte velden. Een geur die zo goed bij brocante past.

Afbeelding1

Vorig jaar heb ik er bij gestaan hoe de lavendel machinaal werd geplukt. Het is voor mij altijd een vraagteken geweest hoe dit gedaan werd, want in deze moderne tijd kan je eigenlijk niet meer verwachten dat dit nog met de hand wordt geplukt.

Een oude tractor reed over het veld met aan één kant een lopende band waar onderaan een soort schaar zit en de lavendel per struik afknipte. Over de lopende band kwam dit achter in een grote bak terecht. Als de bak vol was werd deze geleegd op een flinke stapel Lavendel. Deze stapel groeide en groeide maar. Je snapt natuurlijk wel dat ik de losse Lavendel die van de tractor viel mee heb genomen (wil je geloven hoe heerlijk onze auto rook?)

Lavendel plukken in de velden mag uiteraard niet, dit was dus de uitgelezen kans.

Bij thuiskomst heb ik van mooie stof zakjes gemaakt en deze ermee gevuld. Eén zakje ligt altijd op mijn hoofdkussen. De geur van Lavendel daar kun je heerlijk van slapen…

Afbeelding2

Om terug te komen op de brocante markten in Zuid-Frankrijk, je komt er zoveel moois tegen. En soms heb je echt geluk wat de prijs betreft. Zoals ook een paar prachtige luiken die ik daar vorig jaar zag. Nu ik dit schrijf komt dat gevoel echt bij mij boven. Hoge groen luiken met een prachtig sluitwerk, daar viel mijn oog gelijk op. De verkoper kwam naar me toe lopen en zei dat ik ze voor €20, mee mocht nemen. Tja, daar sta je dan bij je luiken die je zo mooi vindt en voor die prijs daar laat je ze al helemaal niet voor staan. Meer ging mijn gedachte naar hoe ik die luiken in vredesnaam mee naar huis kon krijgen! Onze auto is groot genoeg maar met nog eens twee pubers en flink wat bagage achterin zou dit nooit gaan lukken. De Fransman keek me al aan met de vraag of ik die €20,- te duur vond. Ik heb hem uitgelegd dat we de luiken nooit mee naar huis konden vervoeren tussen ons in ruim 1000 km naar huis. Dit was best een grote teleurstelling…

Afbeelding3

Gelukkig vond ik daar nog wel andere mooie brocante spulletjes die wel mee in de auto konden. Emaille, oud kant en meer van dit klein spul neemt gelukkig niet zo veel ruimte in beslag.

Ik geniet nog even van de warmte, de heerlijke geur en mooie omgeving in La France.

Zonnige groet vanuit Zuid-Frankrijk,

Patricia

Wil je meer zien en lezen van Patricia, kijk dan even op haar blog: www.pjallseasons.blogspot.nl 
—–dit is een bewerking van een publicatie uit een eerdere Huisjekijken ‘oude stijl’—–
GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie