Huisje te koop kijken bij | Marjorie in Appelscha

vooraanzicht woning

vooraanzicht woning

gesponsorde blog

In deze rubriek geven we je een kijkje in de huizen die te koop staan in Nederland. Misschien wil jij wel een huis kopen in een andere provincie? Of ben je gewoon nieuwsgierig, kijk dan met ons mee in het huis dat deze week Te Koop staat bij Marjorie in Appelscha (Friesland). 

Mijn man Gerard en ik hebben deze twee-onder-één-kap gekocht in 2010. Wij woonden destijds in Leeuwarden en ondanks dat dit een leuke stad is, wilden wij beide in een wat meer natuurlijke, bosrijke omgeving wonen. Mijn man, die als kind vaak op vakantie ging naar Appelscha kwam met het idee om daar eens te gaan kijken. Nadat wij dit huis zagen, waren wij meteen verkocht. Uiteraard vanwege de mooie ligging maar ook omdat dit huis een aangebouwde garage heeft met verwarming en dat kwam weer mooi van pas voor onze Citroën 2cv (Lelijk Eendje) die wij graag, vanwege roestgevaar binnen wilden zetten.
collage voorzijde huis

De vorige bewoners hadden het huis al op een praktische manier verbouwd maar inmiddels was het toch wel wat gedateerd. Zo zat er een muur in met donkerrode steenstrips en was alles zalmroze en terracotta rood geschilderd. Ook de keuken was flink verouderd en aan de bijkeuken was niet veel gedaan.

Na het nodige sloopwerk, is als eerste de stukadoor aan de slag gegaan om alle muren in de woonkamer, keuken en het toilet glad te stuccen. Daarna hebben wij de muren geschilderd met muurverf van Painting the Past (kleuren Historical White en Oyster). Het werd daardoor gelijk een stuk lichter en gevoelsmatig ruimer. Voor de ramen hebben wij rolgordijnen op maat laten maken en voor het raam bij de televisie heeft Gerard luiken gemaakt van sloophout.

collage woonkamer

De oude keuken is eruit gesloopt en in april 2011 werd er een meer moderne, lichte keuken met natuurstenen blad geplaatst. Aangezien ik van koken houd, wilde ik graag een zes pits gasfornuis met ruime oven.

De vorige bewoners hadden de parketvloer van de woonkamer door laten lopen in de keuken maar dat vond ik niet echt praktisch dus hebben we het parket in de keuken er uit gehaald en deze vervangen door antracietkleurige tegels. Deze vloer sluit goed aan bij de parketvloer van het woongedeelte en loopt door van de keuken naar de bijkeuken waardoor er meer eenheid is ontstaan.

De bijkeuken heeft ook een flinke metamorfose ondergaan. Het verlaagde plafond hebben wij er uit gehaald zodat de balken weer zichtbaar werden en er is een extra werkblad gemaakt met daarop een mozaïek.
collage keuken en bijkeuken

De slaapkamers op de eerste verdieping zijn geschilderd in een wit en zandkleurige tint. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een luxe inloopkast en wordt verlicht door inbouwspotjes die gedimd kunnen worden.
collage slaapkamers

Op zolder hebben wij nog een derde slaapkamer en daar slapen wij zelf. Het mooie aan deze kamer is dat het een groot dakraam heeft waardoor het iedere nacht lijkt alsof je onder de sterrenhemel slaapt. Prachtig!

De badkamer met whirlpool is een heerlijke plek om te relaxen. Door de spotjes te dimmen, ontstaat er voor iedere gelegenheid een juiste sfeer. Voor de meer drukke momenten biedt de badkamer een inloopdouche met dubbele douchekop. Tevens heeft de badkamer vloerverwarming.
collage badkamer

Een groot voordeel van ons huis ten opzichte van de overige huizen in het rijtje, is dat wij een inpandige garage hebben. Omdat de garage een eigen opgang heeft met centrale verwarming zou je deze zelfs als werkruimte kunnen gebruiken. Ook is de garage zo gebouwd, dat er nog een opbouw mogelijk is.

Wij hebben een grote tuin waar wij ontzettend van hebben genoten. Er is altijd wel een plekje waar je in de zon of in de schaduw kunt zitten en omdat er achter ons huis niet is gebouwd, zit je heerlijk vrij. Via een achteringang kun je met de auto bij de garage komen maar eigenlijk maken wij daar weinig gebruik van. Onze auto staat meestal gewoon achter het huis en alleen ons ‘Lelijke Eendje’ staat in de garage.
collage tuin

Wij hebben ontzettend genoten van het huis en de tuin en de natuur daaromheen maar uiteindelijk hebben wij toch besloten om het te gaan verkopen. Gerard heeft als hobby het repareren van mechanische flipperkasten en dat loopt zo ontzettend goed, dat wij op zoek zijn naar een huis met een grotere werkruimte. Ik hoop dat de volgende bewoners net zoveel gaan genieten van het huis en de tuin als wij dat hebben gedaan en ik wens ze heel veel geluk, plezier en gezelligheid in het mooie Appelscha.

Groetjes,

Marjorie

Omschrijving:

Bruggelaan 39

Appelscha € 199.000 kk

Op vijf minuten lopen van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, ligt deze twee-onder-een-kap woning. De woning heeft voor een grasveld met bomen en een prachtig uitzicht. Zowel naast als achter de woning is er gelegenheid tot parkeren. Tevens heeft de woning een inpandige garage, die dienst zou kunnen doen als werkruimte. De woning heeft achter veel privacy en een mooi, aangelegde tuin met ecologische vijver. Het buitenwerk van de woning is in 2013/2014 volledig geschilderd en de beide dakkapellen zijn vernieuwd. Daarnaast is er in 2014 een nieuw cv ketel geplaatst.

Meer weten over deze woning, klik hier om naar de verkoopsite te gaan en een bezichtiging te boeken.

De tuin behorende bij bovengenoemde woning heeft in de zomer van dit jaar in onze rubriek Tuintjekijken gestaan.

Heb jij een woning die al veel te lang te koop staat? Of wil jij je huis dat te koop staat onder de juiste doelgroep onder deaandacht brengen? Huisjekijken.com heeft de rubriek Huisje Te Koop kijken bij … Wil je weten wat de voorwaarden en prijzen zijn om mee te doen aan deze rubriek stuur dan een mailtje naar support@huisjekijken.com o.v.v. Huisje Te Koop kijken bij
GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie