Ninneke’s Corner | Pompoenen met een muzikale tint

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (51)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….

Al ooit swingende pompoenen gezien? Deze hebben nogal veel noten op hun zang staan…

Pompoenen met een muzikale tint

Let the music play on

Pompoenen tijd,ook weer zo een heerlijke tijd van het seizoen.Lekkere pompoensoep op een druilerige herfstdag.Allerlei soorten pompoenen om mee te decoreren.Ik ga bij de plaatselijke boer dan een hele resem halen.Deze keer heb ik er een muzikale noot aan toegevoegd.Dat had ik al lang in mijn achterhoofd zitten.Wist het meteen toen ik in de winkel papier servetten vond met muziek partituren op afgebeeld.Die lagen roerloos in de kast te wachten op de komst van de pompoenen.Had ook al een tafelloper in katoen gekocht gehad,ook met muzieknoten op afgebeeld.Mooi te combineren met de servetten.Niet dat ik de papier servetten zou gebruiken waar ze voor dienen.Vind deze nuttig om te decoreren.Nu ook weer niet anders.Ik heb verscheidene pompoenen voorzien van een vrolijk deuntje,zeg maar.Voor wat contrasten heb ik ze niet helemaal beplakt.Sommige hebben meer noten op hun zang staan als andere.Eerst heb ik de pompoenen geschilderd.Witte krijtverf hebben ze toebedeeld gekregen.Dan met behulp van behanglijm,heb ik stukken servet erop geplakt.Denk eraan dat een papieren servet 3 lagen heeft.Je enkel de bovenste laag moet gebruiken,anders komt de boel weer los.Voor de wat grotere pompoenen kun je uit een groot vierkant in het midden een cirkel uitknippen (voor over de steel te doen ) Knip net even iets groter als de steel is,het gaat makkelijk,als je het even dubbel,vouwt en nog eens dubbel.dan knip je aan de hoek waar het midden zich bevind eigenlijk een half cirkeltje weg.Als het dan openvouwt heb je een volledige cirkel.Pas eerst of het over de steel gaat alvorens lijm aan te brengen op de pompoen.Knip ook even in naar het midden toe aan het midden van de vier zijden,zodat je het kan overlappen.Breng met een borstel de behanglijm aan op de pompoen.Voorzichtig nu het stuk servet over de steel op de pompoen aanbrengen.Zie dat het meteen goed midden rondom de steel zit.Eens het de lijm raakt,is het niet makkelijk het nog te verplaatsen,daar het zeer delicaat is natuurlijk. Enkele kleintjes heb ik half  beplakt.Voor extra nuance heb ik ook een paar niet beplakt,maar dan voorzien van opgerolde muziek partituren( dat kan ook met die servetten).En tekst erop schrijven is ook leuk. De titel van een lied ,of teken wat muzieknoten.Je kan met de pompoenen tafereeltjes maken.Ze gebruiken als tafel decoratie voor een etentje.Altijd leuk ze ergens te leggen.Heb je een muziek instrument,dan is het ook mooi te combineren.Je krijgt een mooie setting op je keukentafel,eetkamertafel of sidetable.De servetten heb ik enkele maanden geleden gekocht bij een casa shop,de tafelloper ook geruime tijd geleden bij tuincenter Intratuin. De krijtverf bij Action.

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (2)

Mooi te combineren tafelloper en stukken servet op de pompoenen

 

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (5)

Zo verkrijg je een mooi thema op je tafel

 

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (7)

Deze pompoen heeft veel noten op zijn zang

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (8)

Gezellig

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (9)

Leuke tafel aankleding voor de tijd van het jaar

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (10)

Dat word een swingend diner

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (11)

Voor een speels effect beplak je niet de gehele pompoen

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (12)

sfeervol

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (14)

Aansluitend bij de herfst,maar toch nog licht gehouden van kleur

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (15)

Pompoenen met een deuntje

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (16)

Speels romantisch

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (17)

De roosje zorgen voor een fijn contrast

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (19)

Daar zit muziek in

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (21)

Muziek als thema

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (35)

Swingend tafereel

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (36)

Let the music play on

 

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (41)

Play that song one more time

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (42)

Detail

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (43)

Zo kan het ook

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (44)

In the spotlight

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (45)

Muziek alom

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (46)

Verzameling

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (47)

In de kijker gezet

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (51)

Ook mooi met wat bloemen erbij

Column muzikale pompoenen deel 2 2 A (53)

Decoratief

Zo het swingt wel letterlijk de pan nu uit hier ten huize.We hebben zelfs al swingende pompoenen.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me steeds vinden op Facebook: Ninneke’s corner

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie