blueberry lane – Smoothie porties voorbereiden

thumbnailSanne woont samen met haar man, peuter en baby in het altijd gezellige Brabant en is al van jongs af aan bezig met schilderen, schrijven en schuiven (van meubels). Alle creaties en dingen die haar bezighouden zal ze met jullie delen in haar blog blueberry lane, waar ze je ook meeneemt met een kijkje achter de schermen van haar grote passie: meubels restylen. Maar vandaag heel wat anders, namelijk tips hoe je heerlijke gezonde smoothies makkelijk in porties voor kunt bereiden!

In gedachten had ik dit al enorm vaak gedaan. Smoothies voorbereiden.
Zoals sommigen van jullie wellicht weten ben ik een groot liefhebber van Pinterest en de bijbehorende superslimme tips om tijd, geld en moeite te besparen. Hier wordt mijn aandacht getrokken, en vooral als het om taken in huis of in de keuken gaat.
Hoe ideaal dus als je wél van lekkere verse smoothies houdt, maar niet van hier al teveel moeite voor doen elke ochtend. Dat bedoel ik.

Anyway, ik had al eens vaker super gezonde combi’s voor de meest overheerlijke smoothies langs zien komen. Zo alles hop, in een zakje in de vriezer. Zin in een vitamine boost? Zo alles hop, in de blender. Een kind kan de was doen.
Nu zijn wij inmiddels voorzien van een hele fijne vriezer die o.a. zichzelf ontdooit (love it!), maar zelf vers voorbereide zakjes smoothie ingrediënten aanvullen, dat doet ‘ie helaas niet, dus moest ik toch zelf de handen uit de mouwen steken.

Dus samen met de kids fietsten we naar de vrijdagochtendmarkt om 3 tassen heerlijk vers fruit en groenten in te slaan. Van alles wat uiteraard want elke dag dezelfde smoothie gaat ook vervelen natuurlijk.
Let’s get started!

1

 

Stap 1

Het meeste werk: alles goed wassen en snijden. Even een klusje, maar het resultaat mag er wezen! De ultieme basis voor je smoothie-porties!

2

Ik had nog even een klein handje bramen uit de tuin weten te redden voordat de vogels ze gespot hadden, meer voor het idee dan voor de smaak, maar ach. Ziet er wel gezellig uit, toch?

Stap 2

Nou, dan komt het ‘creatieve’ deel, porties verdelen. Uiteraard kun je dit helemaal zelf beslissen, net wat jij lekker vindt. Met een -ik lust geen groenten!- peuter in huis kies ik vaak voor een handje spinazie of bleekselderij door de smoothie zodat ze toch groenten binnenkrijgt zonder dat ze het doorheeft. Ze trapt er nog steeds in :-D Ik gebruik hiervoor ingevroren blokjes spinazie, lekker makkelijk te verdelen, verse spinazie kan uiteraard ook.

Stap 3

Alle blokjes groenten en fruit heb ik vervolgens verdeeld over diepvrieszakjes met een handige sluiting. Ik kocht de mijne bij de HEMA, maar bij de supermarkt hebben ze deze doorgaans ook.
Schrijf op de zakjes welke combinaties je maakt zodat je later in één oogopslag ziet welke smaakjes je kunt verwachten. Tadaa! Klaar is je collectie voorbereide-smoothie-pakketjes!

3

Maar wacht! Je bent nog niet helemaal klaar!

Stap 4

Om je smoothie helemaal af te maken kun je nog een lekker sapje of zuiveldrankje toevoegen. Mijn absolute favorieten zijn amandelmelk en kokosmelk. Beetje jammer alleen dat zo’n pak amandelmelk best prijzig is en vaak niet binnen 5 dagen na openen op gaat. Weggooien is natuurlijk zonde, dus dat gaan we niet doen. Nee. Wat dan wel? Ook invriezen! Een scheut amandelmelk in je zakje smoothie-ingrediënten lijkt me niet de makkelijkste optie als je alles straks wilt gaan blenderen, maar ingevroren blokjes wel!

Dus, men neme ijsblokjesbakjes of -zakjes, net wat jij handig vindt. Vul deze met bijvoorbeeld sojamelk, kokosmelk, yoghurt of een lekker vers sapje (tip: als je dan toch gezond bezig bent dan kies je ook voor vers sap, of in ieder geval sap zonder toegevoegde suikers. En nee, multivitaminesap is doorgaans géén gezonde toevoeging!), en wacht tot je bevroren blokjes hebt.
Je kunt deze natuurlijk al direct toevoegen aan je smoothie-pakketjes, maar ik kies er liever voor om per sapje of zuivel een aparte diepvrieszak te vullen met blokjes. Dan kun je vervolgens zelf kiezen waar je het meeste zin in hebt.

invriezen

Klaar!

Je kunt trots zijn op jezelf, het zit er op!
Dus als je morgenochtend zin hebt in een gezonde kickstart van de dag, kies je favo smaakje uit de vriezer, hop alles in de blender en enjoy the day!
Mijn favoriet?
Een smoothie van appel, bleekselderij, spinazie, amandelmelk en verse jus d’orange… love it!

Wat is jouw favoriete combi?

Ben je benieuwd naar nog meer inspiratie, kijk dan eens op mijn blog, blog.blueberrylane.nl

Groetjes Sanne
blueberry lane

OVER Sanne

Sanne woont samen met haar man Rick, dochter Liz en zoontje Stef in het altijd gezellige Brabant en is al van jongs af aan bezig met schilderen, schrijven en schuiven (van meubels). Alle creaties en dingen die haar bezighouden zal ze met jullie delen in haar blog ‘blueberry lane’, waar ze je ook meeneemt met een kijkje achter de schermen van haar grote passie: meubels restylen!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie