Huisjekijken Extra | krans van boekblaadjes

 ~ trendy, leuk & lang plezier van…! ~

In het buitenland was dit al eerder een rage, maar deze Kerst moet jij hem absoluut hebben: de papieren krans! En het leuke van deze krans is, dat je hem gerust het hele jaar kan laten hangen. Wij maakten de beschrijving voor je.

book pages

Wat heb je nodig?

Een grote stevige ring van dik ijzerdraad. Maak hem niet te klein, want de boekblaadjes worden straks gevouwen en nemen ook nog plek in. Natuurlijk ben je vrij in de grootte van de krans.

Een heleboel boekpagina’s. De krans wordt heel mooi als je pagina’s gebruikt van hetzelfde boek; hij wordt nóg mooier als je een boek kunt gebruiken met hele oude vergeelde blaadjes…

Verder heb je een nietmachine en een perforator nodig, en een lijmpistool of gewone lijm (papierlijm).

Tip: heb je alleen een boek met witte blaadjes die je kunt gebruiken en wil je toch een ‘oude sfeer’ aan je krans geven? Dan kun je als je krans klaar is met een kwastje met gekleurde ecoline langs de randjes gaan (in bv een bruin-achtige of gelige kleur). Probeer de kleur eerst uit op een los blaadje!

Aan de slag!

Maak eerst een mooie ronde krans van je stevig ijzerdraad en maak aan de boven kant meteen een ophanglus. De boekpagina’s scheur je allemaal netjes los. Afhankelijk van de grootte van je papier, zou je ze misschien door midden moeten scheuren. Daarna vouw je ze dubbel en niet je ze aan een kant vast. Maak er een gaatje in met je perforator. Zo schuif je het papierhoopje gemakkelijk aan je ijzeren krans. Omdat je ijzer vrij dik moet zijn is dit een makkelijke manier. Zo maak je de hele krans vol. Het is wel een flinke klus. Er moeten zoveel blaadjes aan de krans komen dat ze op elkaar ‘rusten’. Maak dan de uiteinden van de ring aan elkaar.

 

 heel veel succes!

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Huisjekijken Extra | krans van boekblaadjes

  1. mooi!!! enkele praktische vraagjes: hoe groot ongeveer zijn de papiertjes in de voorgestelde krans? en het gaatje, is dat het zwarte bolletje op de foto? De blaadjes zijn niet precies in het midden gevouwen, klopt dat?

  2. Pinkback: carlos

  3. Pinkback: Alejandro

Geef een reactie