Ninneke’s Corner Culinair | Zoete toost met amandelspijs

MWSnap111Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns. Het is weer maandag en dat betekent Ninneke’s Corner Culinair, met een free printable receptenkaart!

Sinds kort bieden wij de heerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaarten. Wil jij de recepten ook graag bewaren, klik dan op de receptenkaart rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bevat 2 kaarten die je kunt printen.

Restjes rozijnenbrood verwerken…

Zoete toost met amandelspijs

Column Zoete toost met amandelspijs A (3)

Lekker bij de koffie

Soms heb je nog wat sneden brood over.Te weinig om er een broodpudding van te maken.Zonde om weg te gooien.In principe maakt het niet veel uit of het gewoon wit brood is of rozijnenbrood om deze zoete toost te maken.Maar met rozijnenbrood is het toch nog net iets extra lekkerder.Lekker voor bij de koffie of thee als vieruurtje.Waarom ook niet de rest van het brood de dag erop op deze manier mee op het ontbijt te zetten.Zalig ook op een brunch in het weekend.Dan hebben we meestal lekker veel tijd om heerlijk uitgebreid en lang te genieten aan tafel.Weer eens wat anders als pannenkoeken of wentelteefjes.Het vraagt niet zoveel tijd van je.Je kan er een stuk of 8 tegelijk maken.Dat is ook fijn meegenomen.

Column Zoete toost met amandelspijs A (7)

Smullen maar

Wat heb je nodig

Wat sneden rozijnenbrood (8 a 10 stuks )

100 gram goede boter

140 gram rietsuiker of witte griessuiker

4 eetlepels melk

1 ei

70 gram amandelpoeder

100 gram zelfrijzende bloem

Wat bloemsuiker eventueel

Bereiding:Doe de boter met de suiker in een steelpan.Laat samen smelten op zacht vuur.Klop ondertussen het ei los in de melk.Als de boter en suiker gesmolten zijn,trek de pan van het vuur.Klop het ei met de melk door het suiker-boter mengsel.Vervolgens doe je het amandelpoeder en de zelfrijzende bloem erbij . Goed mengen.Leg op een rooster een vel bakpapier.Schik hier de sneden brood op.Doe op elke boterham een laag van het deeg.Zet in de voorverwarmde oven van 165 ° een 15 minuten.Voel of het deeglaagje goed is.Als ze klaar zijn,laat ze wat afkoelen op een taartrooster.Bestrooi ze met wat bloemsuiker en dien op.Je kan ook nog als variant er enkele dunne plakjes appel op leggen,alvorens te bakken.Of wat geschaafde amandel snippers.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s Corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie