Going dutch on decor | creëer een Scandinavisch interieur

 

Karin woont met haar man en hun twee kinderen in het bovenste puntje van Limburg. Haar huis zo mooi mogelijk inrichten zonder veel geld uit te geven is Karin’s passie. Naast koopjes scoren wordt er door Karin veel geDIY-ed om het interieur te voorzien van een persoonlijke touch. Haar liefde voor Nordic wonen deelt ze graag met je…

Hoe creëer je een Scandinavisch interieur?

Tijdens mijn studie heb ik een tijdje in Finland gewoond, wellicht komt daar mijn liefde voor Scandinavisch design vandaan. Het studentenhuis waar ik in woonde was van vloer tot plafond {yep, ook de muur!} bekleed met donker hout, dus dat leek in de verste verte niet op het mooie lichte interieur wat zo kenmerkend is voor de Scandinavische woonstijl.

Ik ben in die {winter}maanden in Finland gegrepen door de rust, de prachtige natuur en de warmte die men binnenshuis wist te creëren om zo behaaglijk mogelijk de bitterkoude maanden door te komen. Geloof me bij -30 zit je het liefst onder een deken voor een grote openhaard, of in de sauna.

foto1 Winter Finland

In deze blog laat ik je 5 kenmerken van een Scandinavisch interieur zien, zodat je deze stijl zelf kunt maken in je eigen huis.

 • Lichte tinten

Lichte kleuren op de vloer, muur en het plafond zorgen voor een perfect canvas om je interieur verder op te bouwen. Je ziet heel veel wit of licht grijs als basiskleur. Uit ervaring weet ik dat het in het Hoge Noorden erg donker kan zijn en dan is het wel prettig als je huis fris en licht is.

foto2 witte vloer

 • Hout

Om te zorgen dat je niet verblind wordt door al het wit om je heen zie je in een Scandinavisch interieur veel hout terug. Bijvoorbeeld door een houten tafel en stoelen neer te zetten. Of door mooie houten accesoires neer te zetten.

foto3houtentafelstoelen

 • Warmte

In de winter is het koud in Scandinavië, heel erg koud! Geen wonder dat de mensen er dan lekker warm bij willen zitten. In veel huizen zie je dan ook een mooie, grote openhaard.

Maar niet alleen echt vuur zorgt voor warmte, ook gebruik van warme, zachte materialen zoals wol geeft het interieur een knusse uitstraling.

foto4 openhaard wol kussen

 •  Niet te veel accesoires

Om te zorgen dat je huis licht en knus blijft is het verstandig om niet teveel accessoires neer te zetten of aan de muur te hangen. Kies bij de accessoires die je wilt gebruiken voor mooie geometrische vormen, lichte kleuren en natuurlijke materialen.

Voor mijzelf is het nog een hele uitdaging om in te richten met zo min mogelijk accessoires. Er is tegenwoordig zoveel leuks te koop!

foto5 accessoires

Ps: Ik vind de stoelen op deze foto zo ontzettend mooi. Helaas kosten de originele stoelen een fortuin. Op mijn eigen blog  lees je waarom ik laatst een gat in de lucht sprong en nu toch deze stoelen bij mijn eettafel heb staan.

 • Functioneel

Veel items in een Scandinavisch interieur zijn vaak praktisch en stylisch verantwoord tegelijkertijd.

In deze kleine keuken vind ik de keukenkastjes en de ronde tafel echt prachtig. Heel licht met een klein beetje kleur. De stoelen passen precies onder de tafel en nemen dus weinig ruimte in beslag als ze niet in gebruik zijn.

foto6 rondetafel keuken

Mijn eigen interieur is op dit moment nog een mix tussen Scandinavisch in de slaapkamer, Landelijk in de keuken en Van-Alles-Wat in de rest van het huis.

Heb jij Scandinavische invloeden in je interieur? Laat ze zien op de fanpagina van Huisjekijken op Facebook!

Deze woonkamer is toch prachtig!

foto7interieurscandinavisch

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren!

Groetjes, Karin

Going Dutch on Decor

GERELATEERDE ARTIKELEN

8 reacties op “Going dutch on decor | creëer een Scandinavisch interieur

 1. Pinkback: Going Dutch on Decor | Kerstsfeer in huis Nordic Style | Huisjekijken

 2. Pinkback: enrique

 3. Pinkback: Jerry

 4. Pinkback: joel

 5. Pinkback: Hector

 6. Pinkback: Daniel

 7. Pinkback: kenneth

 8. Pinkback: maandoverzicht blogmagazine | oktober 2015 | Huisjekijken

Geef een reactie