Ninneke’s Corner Culinair | Verwarmende drank

 

MWSnap114Verwamende drank 001-1-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns. Het is weer maandag en dat betekent Ninneke’s Corner Culinair, met een free printable receptenkaart!

Een heerlijke verwarmende drank…

Sinds kort bieden wij de heerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaarten. Wil jij de recepten ook graag bewaren, klik dan op de receptenkaart rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bevat 2 kaarten die je kunt printen.

Verwamende drank

Verwamende drank 007-1-3-1

Daar kikker je van op

Soms heb je behoefte aan een opkikker.Na een lange herfstwandeling.Lang in de koude buiten vertoefde te hebben.Heb je de bladeren liggen bijeen harken in de tuin.Ben je wat verkouden. Heb je keelpijn.Dan is dit verwarmende drankje,zeer welkom.Om je terug op te warmen.Bovendien is het nog lekker ook.Je voelt het zo warm worden in je keel.Wees niet te zuinig met de kruiden.Het is de bedoeling dat het wat spicy is.Het is goed als het wat brand in je keel.Nu niet dat je heel der liters water erna zou gaan drinken.Maar elke slok dat je neemt ,zou je het warm moeten voelen in je keel.Ik vind het zalig,maar je moet er misschien wel van houden.Pers wel zelf vers appelsiensap,dat is echt wel het beste.

Verwamende drank 007-1-2-1

Lekker

 1. Wat heb je nodig

 2. vers geperst appelsiensap

 3. wat kardemom peulen

 4. cayennepeper

 5. 4 kruiden melange gemalen

 6. stukje verse gember ( geraspt )

 7. Ahornsiroop

 8. Kaneelpoeder

 9. kaneelstokje

 10. schijfje appelsien.

 11. Verwamende drank 028-1-2

  Drank met pit

Bereiding:pers genoeg appelsien tot je genoeg , voor de hoeveelheid koppen je wil maken.Doe het appelsiensap in een steelpan.Neem wat kardemom peulen. Plet deze even, zodat ze open barsten.Doe bij in de steelpan.Vervolgens een stukje verse gember geraspt.Het kaneelpoeder,cayennepeper,4 kruiden mengeling. Doe er ook naar smaak wat ahornsiroop bij. Verwarm dit alles op het vuur en laat eventjes zacht koken.Giet het mengsel door een zeef.Schenk uit.Leg er een dun schijfje appelsien in.Alsook een kaneelstokje.Genieten maar.Wedden dat je het vlug warm zal krijgen.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie