Paintings by Wilma | “Schaap op steenschot”

schaap op steenschotWilma woont samen met haar man , 2 puberzonen en 2 katten in Bruchem in de Bommelerwaard .Haar passie is schilderen . Het wel en wee over deze uit de hand gelopen hobby zal ze met jullie delen in haar blog Paintings by Wilma. Wekelijks zal zij iets vertellen over o.a.haar inspiratie en haar nieuwste werk… En vandaag laat ze een prachtig werk zien, geschilderd op steenschot.

Eindelijk gelukt. Het zat al een tijdje in mijn hoofd, het was nog een heel gedoe maar yes het is gelukt!!! Mijn eerst schilderij op steenschot!! 90x140cm en loeizwaar!!!

Eerst zoeken naar steenschot , de bouwmarkten in de buurt hadden het niet dus even rondgevraagd  en uiteindelijk toch in de buurt gevonden.  Nu wist ik dat die dingen zwaar waren maar zo zwaar…….dus manlief zover gekregen dat hij ze met me wilde halen…..

De schotten lagen helemaal onderop een stapel met stenen  die met een heftruck eraf moesten worden getild, een hoge stapel ook nog. Ik ga al een stukje opzei staan als de stapel er met een rap tempo wordt afgetild. Ik zie de boel schuin hangen en jawel hoor heel de stapel kiept om…….Hoeveel wil je er hebben? vraagt de man tja eigenlijk wilde ik er 1 proberen maar voel me wel bezwaard dus zeg ik stoer doe maar 2. Ik moet er een schilderij opmaken verontschuldig ik me voor het feit dat er voor een kapitaal aan stenen kapot zijn gevallen voor 2 schotten.De man met een verbaasd gezicht zegt oh dat kan!

De schotten NAT EN VIES worden met een vaart naar manlief zijn nieuwe auto gereden. Gelukkig had ik oude lakens meegenomen en al grommend worstelen we de schotten  erin . Zwijgend rijden we naar huis , manlief kijkt niet blij en zegt  ze moeten er ook nog uit hè? Ondertussen w app ik m’n vriendin Yes ik heb steenschotten!!  Toch krijg ik ook wel een beetje mijn twijfels 2 van die schotten? en als het nou niet lukt? waar laat ik die zware dingen ? niet in de kliko…… en dan ook nog 2….

Met veel pijn en moeite thuis laden we de schotten uit en ik schrob ze meteen goed schoon …. gelukkig aan “zijn”auto niets te zien pffffff

En dan wachten, wachten , van het schrobben en buiten liggen zijn ze zo nat dat het weken duurt voor ze goed droog zijn. Maar dan eindelijk is het zover een hechtlaag erop en ik kan beginnen. Wel wat anders dan op linnen maar het is me gelukt!!!!

( denk dat ik een volgende steenschot maar thuis laat bezorgen)

Wordt vervolgd…..

Fijn weekend, liefs Wilma 

Ik ben te volgen op www.facebook.com/PaintingsByWilma 

Meer van mijn werk is te zien op www.wilma.exto.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie