Ninneke’s Corner Culinair | Selder met balletjes in tomatensaus

MWSnap121Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns. Het is weer maandag en dat betekent Ninneke’s Corner Culinair, met een free printable receptenkaart!

Sinds kort bieden wij de heerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaarten. Wil jij de recepten ook graag bewaren, klik dan op de receptenkaart rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bevat 2 kaarten die je kunt printen.

We gaan sudderen en stoven!

Selder met balletjes in tomatensaus

column selder met balletjes 014-1

Lekker voor door de week

De koude neemt aan buiten.We gaan meer stoof en sudder gerechten op tafel schuiven.Stevige kost voor heel wat energie.Dit is een lekker gerecht voor door de week klaar te maken.Geen culinair hoogstandje.Maar wel prima van smaak.Gewoon boerenkost zoals ze zeggen.

column selder met balletjes 012-1

Lekker met aardappelen of Griekse pasta

Wat heb je nodig : ( voor 4 a 5 personen )

klontje boter

1 a 2  fijn gesnipperde ui

1 bleek selder

1600 gr tomatenstukjes of gepelde tomaten ( blik)

 1kg gehakt ( half om half rund-varken )

1 rund bouillon tablet

peper en zout

paprika poeder

cayenne peper

Bereiding, Doe de boter in een grote pot en laat smelten op matig vuur.stoof de gesnipperde ui hierin aan.Snij ondertussen de witte selder in grove stukken van een 3 cm.Spoel de selder goed schoon.Doe de selder bij de ui, zet het vuur nog wat lager.  laat mee zachtjes stoven.Roer regelmatig om.Laat zolang mogelijk stoven toch minstens 20 a 30 minuten.Doe dan de tomatenstukjes (of gepelde tomaten erbij.Kruid af met de kruiden.Doe het bouillon blokje erbij)Laat zo weer zachtjes verder stoven een 30 tal minuten.Proef of de saus op smaak is.Proeft deze lichtjes zurig door de tomaten doe er dan 2 a 3 suikerklontjes bij.Is de selder gaar of bijna gaar.Draai dan balletjes van het gehakt.Doe deze bij in de pot.Als alle balletjes gerold zijn,zet dan het deksel op de pot en laat nog 15 minuten zachtjes verder pruttelen.Maar schep na 5 minuten wel eens eerst alles goed om in de pot.Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.Maar het is ook eg lekker met Griekse pasta.Strooi er eventueel wat fijn geknipte peterselie over.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie